Νέα παράδοση

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε ως στοίχημα μεταξύ ενός ανθρακωρύχου και ενός αγρότη για το ποιος από τους δύο θα έκανε τον καλύτερο χρόνο για μια απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου κουβαλώντας ένα σακί με κάρβουνο βάρους 50 κιλών. Αυτό έγινε το 1963 και έκτοτε όχι μόνο έγινε παράδοση κάθε Δευτέρα του Πάσχα αλλά απέκτησε και παγκόσμιο τίτλο και έγινε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κουβαλήματος Κάρβουνου και λαμβάνει χώρα στο χωριό Gawthorpe του Δυτικού Γιορκσαϊρ με πλήθος συμμετοχώνκαι με τις γυναίκες να συμμετέχουν με βάρος σακιού 20 κιλών.EPA/ADAM VAUGHAN

Νέα παράδοση-1
Caption

Ομορφιές στην Λεωφόρο

Παράδοση είναι και αυτή με τις καλλονές στην Πέμπτη Λεωφόρο. Η Πασχαλιάτικη παρέλαση στην Νέα Υόρκη έχει θέμα τα καπέλα και ο καθένας που συμμετέχει ντύνεται σύμφωνα με αυτό, όπως τα εικονιζόμενα ρετρό κορίτσια της φωτογραφίας.

Νέα παράδοση-2

REUTERS/Bernadett Szabo

Κατάβρεγμα

Με ένα κουβά νερό (παγωμένο ακόμα) περιμένουν τα κορίτσια στο Holloko της Ουγγαρίας για να γιορτάσουν την Δευτέρα του Πάσχα σε μια παράδοση αιώνων, με σκοπό να ξορκίσουν το κακό και να φέρουν την καλοτυχία στο χωριό και τους ανθρώπους του.

Νέα παράδοση-3

EPA/ANTONIO BAT

Ράλι

Μια άλλη παράδοση διατηρούν για την Δευτέρα του Πάσχα στην Κροατία. Είναι η στιγμή των ιδιοκτητών κλασικών αυτοκινήτων και για το δικό τους ετήσιο ράλι με το Ζάγκρεμπ να γεμίζει με αυτοκίνητα άλλης εποχής και λάτρεις του είδους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT