Επιστροφή στο χωριό

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τέλος του Ραμαζανιού ετοιμάζονται να γιορτάσουν οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο και εκτός από καινούργια ρούχα, πλούσια φαγητά, είναι απαραίτητη και η επιστροφή στην πατρική εστία για να γιορτάσει όλη η οικογένεια μαζί. Αυτό προσπαθούν να κάνουν και οι μοτοσικλετιστές της φωτογραφίας προσπαθώντας να φύγουν όσο γίνεται πιο γρήγορα από την πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές και να βρεθούν σπίτι τους. REUTERS/Mohammad Ponir Hossain

Επιστροφή στο χωριό-1

REUTERS/Sarah Meyssonnier

Και ρομπότ

Αυτά φυσικά συμβαίνουν κάπου αλλού. Στο Παρίσι για την ακρίβεια, όπου το εικονιζόμενο ρομπότ που κατασκευάστηκε από την αμερικανική εταιρία Dynamics με το όνομα Perceval επιβλέπει τις αποβάθρες και διάφορους εξωτερικούς χώρου των τρένων, ως μέλος των δικτύων συντήρησης των RATP.

Επιστροφή στο χωριό-2

EPA/KIM LUDBROOK 

Η σκηνή του εγκλήματος

Σπάνια υπάρχουν μάρτυρες για τα φονικά που γίνονται σε άγρια ζώα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι δεν πρέπει να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη. Ετσι στην Νότια Αφρική δημιουργήθηκε η Εγκληματολογική Ακαδημία Αγριας Ζωής όπου οι μαθητές, συνήθως φύλακες πάρκων, καλούνται να εξιχνιάσουν εγκλήματα με θύματα ζώα μαθαίνοντας νέες τεχνικές όχι μόνο συλλογής στοιχείων αλλά και ανάκρισης. 

Επιστροφή στο χωριό-3

AP Photo/Gregorio Borgia

Η ακαδημία τεχνών

Ο Καρδινάλιος Mauro Gambetti έκανε την ανακοίνωση για την παρουσίαση της Ακαδημίας του Αγίου Πέτρου αναβιώνοντας μια παράδοση αιώνων. Υφαντές, ξυλουργοί, λαξευτές πέτρας, ξυλογλύπτες και ένα σωρό άλλοι τεχνίτες θα εκπαιδευτούν και θα συντηρήσουν στο μέλλον τους  μοναδικούς θησαυρούς του Βατικανού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT