Ατυπη η σύνοδος, μεγάλες οι χαρές

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολο γέλια η υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Anniken Huitfeldt σιδερώνει την σημαία του NATO. Σήμερα διεξάγεται η άτυπη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της συμμαχίας στο Οσλο με την παρουσία και της Σουηδίας.EPA/Ole Berg-Rusten

Ατυπη η σύνοδος, μεγάλες οι χαρές-1

EPA/Ole Berg-Rusten

Αεροπορικά

Εχοντας μόλις βουτήξει για λίγο φαγητό σε λιμνούλα σε πάρκο της Μόσχας, ο γλάρος της φωτογραφίας πετά ανάποδα για να τινάξει όλο το νερό από πάνω του.

Ατυπη η σύνοδος, μεγάλες οι χαρές-2

AP Photo/Niranjan Shrestha

Παγκόσμιο παιχνίδι

Θα το δείτε παντού, έξω από δημοτικά και γυμνάσια, σε πάρτι και παιδότοπους, σε πάρκα και παιδικές χαρές. Το σημαντικότερο; Θα το δείτε σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης που έχουν φτάσει τα πλαστικά μπουκάλια. Πιτσιρίκια διαγωνίζονται στο πέταγμα ενός μισογεμάτου μπουκαλιού νερού με νικητή αυτόν που θα το κάνει να σταθεί όρθιο. Στην φωτογραφία η παρέα που διασκεδάζει βρίσκεται στο Κατμαντού του Νεπάλ.

Ατυπη η σύνοδος, μεγάλες οι χαρές-3

REUTERS/Amanda Perobelli

Μνήμη

Η «ύπαρξη μας δεν ξεκινά το 1998» αυτό θα έβλεπε κάποιος σε συνθήματα πίσω στο 2021 όταν ξεκίνησε στο ανώτατο δικαστήριο η υπόθεση του «Marco Temporal» που καθορίζει τόσο το ιδιοκτησιακό καθεστώς τον Ινδιάνων αλλά όπως υποστηρίζουν και οι ίδιοι και της μνήμης και της ύπαρξής τους. Σε αντίθεση με τις διαδηλώσεις πριν από δύο χρόνια, τώρα οι Ινδιάνοι όπως ο εικονιζόμενος της φυλής Guarani Mdya κατέφυγαν σε πιο δραστικά μέτρα κλείνοντας δρόμους ταχείας κυκλοφορίας στο Σάο Πάολο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT