Η πρωταθλήτρια

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν πριν από χρόνια οι γιατροί για να σώσουν την ζωή της Sarah Almagro, της ακρωτηρίασαν χέρια και πόδια, εκείνη θεώρησε ότι το σερφ για εκείνη θα ήταν πια παρελθόν. Και όμως η Sarah δεν εγκατέλειψε και είναι διακεκριμένη αθλήτρια με την συμμετοχή της στο Open LPA Surf City στην Ισπανία να την κατατάσει πρώτη στην κατηγορία της.
REUTERS/Borja Suarez

Η πρωταθλήτρια-1

AP Photo/Eraldo Peres

Ενηλικίωση

Καλυμμένη με μαύρο χρώμα και στολισμένη με φτερά, η νεαρή ιθαγενής περιμένει να ξεκινήσει η τελετή. Το Wyra’whaw έλαβε χώρα στην τελετουργική αίθουσα Ramada του χωριού Tenetehar Wa Tembe της επαρχίας Para της Βραζιλίας. Τρείς μέρες κρατά το τελετουργικό, με τους νεαρούς και τις νεαρές της φυλής να τρώνε, πίνουν και χορεύουν με την συμμετοχή όλης της κοινότητας και φυσικά των ηλικιωμένων.

Η πρωταθλήτρια-2

REUTERS/Matt Mills McKnight

Το τηλέφωνο των ανέμων

Το πρώτο αυτού του είδους τηλεφώνου υπήρξε στην Ιαπωνία. Στήθηκε αμέσως μετά την καταστροφή στην Φουκουσίμα για να μιλούν οι επιζώντες με όσους χάθηκαν για πάντα. Ενα αντίστοιχο τέτοιο τηλέφωνο στήθηκε αυτή την φορά στις ΗΠΑ και στο πάρκο Squaxin στην Ουάσιγκτον. Η γραμμή δεν καταλήγει πουθενά, ούτε το τηλέφωνο έχει κάποια σύνδεση, και όμως κάνει τους ανθρώπους να λένε όσα δεν πρόλαβαν όταν είχαν την δυνατότητα στους δικούς τους ανθρώπους που χάθηκαν για πάντα από αυτή την ζωή. 

Η πρωταθλήτρια-3

REUTERS/Ronen Zvulun

Ενα φλάουτο 12.000 ετών

Την ανακοίνωση έκανε το πανεπιστήμιο Hebrew της Ιερουσαλήμ. Το εικονιζόμενο σκαλισμένο κοκαλάκι πουλιού είναι το αρχαιότερο φλάουτο του κόσμου με ηλικία 12.000 ετών που το χρησιμοποιούσαν για να αντιγράφουν φωνές πουλιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT