Μια ακόμη παγκόσμια ημέρα για μια ακόμη διαφορετικότητα

Μια ακόμη παγκόσμια ημέρα για μια ακόμη διαφορετικότητα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους θεωρούν φαντάσματα ή μάγους. Τους σκοτώνουν ή τους ακρωτηριάζουν ζωντανούς για να κρατήσουν τα άκρα τους ως ξόρκια απέναντι στην βασκανία και τα μάγια. Παιδιά ακόμη, η ζωή τους κινδυνεύει σοβαρά εξαιτίας των δοξασιών και της έλλειψης επιστημονικής γνώσης για τον αλμπινισμό στην Αφρική. Η γενετική κατάσταση, είναι κάτι που κληροδοτείται και από τους δύο γονείς και τα παιδιά με αλμπινισμό που γεννιούνται, έχουν πλήρη έλλειψη μελανίνης σε όλο το δέρμα, μαλλιά και μάτια, γεγονός που τα κάνει ευαίσθητα στο φως. Η παγκόσμια ημέρα λοιπόν είναι για αυτούς, και ο ακτιβιστής Itumeleng Nkosi, γνωστός για την δράση του στην Νότια Αφρική ποζάρει για αυτόν τον σκοπό στην πόλη του Γιοχάνεσμπουργκ.

Μια ακόμη παγκόσμια ημέρα για μια ακόμη διαφορετικότητα-1

EPA/ANTONIO COTRIM

Για τον Αγιο Αντώνιο

Τον πολιούχο της γιορτάζει η Λισαβόνα και είκοσι από τις γειτονιές της, οργανώνονται και παρουσιάζουν ένα μεγάλο διήμερο γλέντι. Για το «Marchas Populares» η λεωφόρος Liberdade πλημμυρίζει με κόσμο, με κάθε γειτονιά να έχει δικά της κοστούμια και χορογραφίες (η όλη παράδοση θυμίζει πολύ τον τρόπο εορτασμού του καρναβαλιού στην Βραζιλία) και τραγουδώντας γνωστά τραγούδια -όπως η εικονιζόμενη Sao Domingo de Benficaμε τις κόκκινες φορεσιές- να ξεκινά τους εορτασμούς.

Μια ακόμη παγκόσμια ημέρα για μια ακόμη διαφορετικότητα-2

EPA/YONHAP

Για να σβήνουν φωτιές και να σώζουν γατάκια (και όχι μόνο)

Αν και το αισθητικό μέρος θα τους είναι απαραίτητο μόνο για την δημιουργία φωτογραφικών ημερολογίων για έξτρα έσοδα, πυροσβέστες -αγόρια και κορίτσια- συμμετέχουν στον διαγωνισμό ικανοτήτων στην Εθνική Ακαδημία Πυροσβεστών στην Gongiu στην Νότια Κορέα, που περιλάμβανε και ικανότητες bodybuilding.

Μια ακόμη παγκόσμια ημέρα για μια ακόμη διαφορετικότητα-3

AP Photo/Rodrigo Abd

Είδη καπνιστού

Ενα μάτσο κινέζικα ηλεκτρονικά, αρωματικά χώρου, γλυκά για μια στιγμή ανάγκης και όλα τα υγρά για ναργιλέδες έχει το κατάστημα στην Κανταχάρ, και φυσικά σε περίοπτη θέση έναν ναργιλέ σε σχήμα αυτόματου όπλου για μερακλήδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT