Στο Rijksmuseum κάτι κάνουν πολύ καλά

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έλειψε και πολύ. Για ένα ολόκληρο χρόνο η αυτοπροσωπογραφία του Ρέμπραντ με τίτλο «De Vaandeldrager» περιόδευσε μακριά από το μουσείο, αλλά και πάλι όχι πολύ μακριά. Μια περιοδεία έκανε στην Ολλανδία για να επιστρέψει με πανηγυρισμούς από τα παιδιά της έβδόμης και ογδόης τάξης που τον υποδέχθηκαν με χαρά και ανεμίζοντας τα σημαιάκια τους για το καλωσόρισμα. Ο πίνακας του 1636 αγοράστηκε από το Ολλανδικό κράτος μόλις το 2021 και για 150 εκατ. ευρώ και σίγουρα αυτά τα πιτσιρίκια μεγαλώνοντας θα το θεωρούν ένα «δικό» τους έργο τέχνης. 

Στο Rijksmuseum κάτι κάνουν πολύ καλά-1

EPA/Alejandro Garcia

30 χρόνια Sonar

Με ακουστικά που λάμπουν, επισκέπτες παρακολουθούν μια τεράστια εγκατάσταση στην έκθεση «Processing… 30 years of Sonar», το φεστιβάλ Μουσικής, Τεχνολογίας και Δημιουργικότητας στην Βαρκελώνη. Το φεστιβάλ κλείνει αισίως τα 30 χρόνια παρουσίας του και μέσα σε άλλες καινοτομίες επικεντρώνεται και στο θέμα της εποχής, την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Μουσική.

Στο Rijksmuseum κάτι κάνουν πολύ καλά-2

AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Μια προσευχή για τον πόλεμο

Είναι ίσως η πιο διάσημη εικόνα στην Ρωσία και σίγουρα η πιο γνωστή του Αντρέι Ρουμπλιόφ. Η «Τριάδα» ή αλλιώς η «Φιλοξενία του Αβραάμ», βρίσκεται στην εκκλησία του Χριστού Σωτήρα μόνο για δύο εβδομάδες σε προσκύνημα για να επιστρέψει και πάλι στην Γκαλερί Τρετιάκοφ, στην οποία βρίσκεται από το 1920 και να σταλεί για συντήρηση. Φυσικά ο κόσμος πολύς στο προσκύνημα για την αγαπητή εικόνα και πέρα από την προσευχή για υγεία και ευημερία που θα παρακάλεσε ο κάθε πιστός σίγουρα θα υπήρξαν προσευχές για το τέλος του πολέμου, ιδιαίτερα δε μετά την ανακατάληψη κάποιων εδαφών από τους Ουκρανούς και τα πτώματα σε αποσύνθεση των Ρώσων στρατιωτών που βρέθηκαν στους δρόμους.

Στο Rijksmuseum κάτι κάνουν πολύ καλά-3

Axel Heimken/Pool via REUTERS

Σαφής υποστήριξη του Σταϊνμάιερ

Δεν δίστασε να ανέβει σε ύψος 138 μέτρων ο Γερμανός Πρόεδρος και να φωτογραφηθεί πάνω σε μια ανεμογεννήτρια στο Holtsee της βόρειας Γερμανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT