Pyrkon, από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχει τα πάντα για όσους έχουν μεγαλώσει μπροστά σε μια οθόνη. Επιτραπέζια παιχνίδια, εργαστήρια, ζώνες τεχνολογίας, υπαίθριες σκηνές, και φυσικά cosplay. Το φεστιβάλ Pyrkon στην Πολωνία είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης για τους λάτρεις της φαντασίας όπως οι δύο εικονιζόμενοι.

Pyrkon, από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης-1

REUTERS/Ints Kalnins

Το αβγό

Τα πάνω κάτω στην παράσταση φέρνει ένα μυστηριώδες αντικείμενο που εμφανίζεται στο κέντρο του σύμπαντος των εντόμων που έχει φτιάξει το Cirque du Soleil. «Οvo» ονομάζεται η δημιουργία του τσίρκου που σημαίνει αβγό στα πορτογαλικά και είναι αυτό που φέρνει την αναστάτωση στον κόσμο των εντόμων, όπως φαίνεται και από το στιγμιότυπο από την παράσταση στην Ρίγα.

Pyrkon, από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης-2

AP Photo/Jae C. Hong

Ανακαλύπτοντας τα και πάλι από την αρχή

Φυτά αγριο-μουστάρδας κόβει ο καλλιτέχνης Erin Berkowitz στην Καλιφόρνια. Ο Erin μαζί με έναν φίλο του σεφ κάνουν μαθήματα στο κοινό για το πως να εκμεταλλεύονται αυτά που παράγει η φύση. Ο σεφ κάνει πέστο από την μουστάρδα ο Erin φτιάχνει φυτικές βαφές για ρούχα. Ανακαλύπτουν και διδάσκουν λοιπόν κάτι που αποτελεί γνώση όλων των λαών από αρχαιοτάτων χρόνων. (Εντάξει, για το πέστο ίσως να υπάρχουν αμφιβολίες).

Pyrkon, από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης-3

AP Photo/Silvia Izquierdo

Ενυδρείο με καθρέπτες

Αν δεν σας χαλαρώνει αρκετά το περιβάλλον ενός ενυδρείου, το γαλήνιο κολύμπι των ψαριών, η ησυχία που εξασφαλίζουν οι δεξαμενές, τότε το Ενυδρείο του Ριο ντι Τζανέιρο, το AquaRio είναι για σας. Μια νέα εγκατάσταση με τίτλο η «Θάλασσα των καθρεπτών» προβάλει ψηφιακές εικόνες από ηλιοβασιλέματα και ωκεανούς μαζί με τους αστραφτερές και πολλαπλές αντανακλάσεις των καθρεπτών και υπόσχεται να σας μεταφέρει σε κατάσταση ζεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT