Σύνοδος για την ασφάλεια

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Aqaba Process θα διεξαχθεί φέτος στην Κόρδοβα και για τον λόγο αυτό η βασιλική οικογένεια της Ιορδανίας βρέθηκε Ισπανία. Το Aqaba Process που είναι μια πρωτοβουλία του βασιλιά Αμπντάλα και έχει διεξαχθεί στο παρελθόν στην Αφρική και την Λατινική Αμερική, στοχεύει στην διεξαγωγή συναντήσεων με σκοπό την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας, ασφάλειας και συντονισμού εταίρων της χώρας με σκοπό την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Στην εικόνα το πιο φωτογενές κομμάτι της εκδήλωσης, η βασίλισσα Ράνια και η βασίλισσα Λετίθια στην Μαδρίτη.

Σύνοδος για την ασφάλεια-1

REUTERS/Amit Dave

Τα τρία άρματα

Πυραμίδες κάνουν οι πιστοί έξω από τον ναό Jagannath στο Ahmedabad της Ινδίας, στολισμένοι για την γιορτή. Η Rath Yatra θα εορταστεί με χιλιάδες κόσμου που θα σύρουν τα τεράστια άρματα των θεών. Τα τρία άρματα κατασκευάζονται κάθε χρόνο από ανθρώπους με κληρονομικό δικαίωμα να δουλέψουν ως ξυλουργοί σε αυτά, σύμφωνα με σχέδια αιώνων και από επιλεγμένα ξύλα. Θα στολιστούν με κόκκινα πανιά θα βαφτούν και θα κυλήσουν με προσπάθεια στους δρόμουςγια να τιμηθούν οι θεοί.

Σύνοδος για την ασφάλεια-2

REUTERS/Ashraf Shaweesh

Για την είδηση

Ξαπλωμένοι οι δύο Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι προσπαθούν να καλυφθούν, αφήνοντας την κάμερα στο τρίποδο και το μικρόφωνο σε τσιμεντόλιθο να καταγράφουν. Επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στην πόλη Τζενίν είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο Παλαιστινίων αλλά και την έκρηξη σε τεθωρακισμένο όχημα Ισραηλινών.

Σύνοδος για την ασφάλεια-3

AP Photo/Peter Dejong

Διάσημη βελόνα για διάσημους πίνακες

Ο Henk Schiffmacher μιλά με τους δημοσιογράφους ενώ μόλις έχει ολοκληρώσει ένα τατουάζ ελέφαντα στην πλάτη μιας πελάτισσάς του. Ο διάσημος καλλιτέχνης του τατουάζ έχει ξεκινήσει ένα νέο πρότζεκτ στην πόλη του το Αμστερνταμ και αντί να ζωγραφίζει ιδεογράμματα, νεκροκεφαλές, ποδοσφαιριστές και ότι έχει στο νου του ο καθένας, τους προσφέρει ένα αντίγραφο από τα διάσημα έργα του Ρέμπραντ, έτσι σαν ενθύμιο από την επίσκεψη στην πόλη αντί για μαγνητάκι ή για να σταματήσει να χαράσει στα δέρματα άλλες τρελλές ιδέες των πελατών του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT