Στο θεωρείο του Ασκοτ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεύτερη ημέρα στις περίφημες ιπποδρομίες με πλήθος κόσμου. Οπως πάντα τα βλέμματα των φωτογράφων έχουν τραβήξει οι διάφορες κυρίες που για λόγους διαφημιστικούς ή απλά εκκεντρικούς, εμφανίζονται με τεράστια και ευφάνταστα, συνήθως κακόγουστα καπέλα. Δεν έλειψαν όμως και τα στιγμιότυπα από το βασιλικό θεωρείο, ιδιαίτερα στο δραματικό τέλος των ιπποδρομιών που αποκάλυψαν το πάθος με το οποίο παρακολουθεί το βασιλικό ζεύγος αλλά και η Δούκισσα του Εδιμβούργου, Sophie. 

Στο θεωρείο του Ασκοτ-1

AP Photo/Anupam Nath

Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα

Είναι το μεγαλύτερο και πιο διάσημο εξαγώγιμο «προϊόν» της Ινδίας. Την ώρα που ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έξω από κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη μιλούσε σε μια μεγάλη διοργάνωση για την γιόγκα (στην οποία βρέθηκε φυσικά και ο ηθοποιός Ρίτσαρτ Γκιρ), στην Times Square, δεκάδες συμμετείχαν στο υπαίθριο μάθημα με τίτλο «Το μυαλό πάνω από την τρέλα», ενώ σχεδόν σε κάθε γωνιά του κόσμου από την Δύση μέχρι την Ανατολή γιορταζόταν η έννατη Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα. Την ίδια ώρα ασκητές στον ναό Kamakhya στο Ασσαμ, επιδεικνύουν τις ικανότητές τους στην θεραπευτική άσκηση όχι με αφορμή την παγκόσμια γιορτή, αλλά την ΙνδουιστικήAmbubachi.

Στο θεωρείο του Ασκοτ-2

AP Photo/Kin Cheung

Παγανιστές από το διάστημα

Οι περισσότεροι φορούσαν λουλούδια στα μαλλιά, κρατούσαν τύμπανα και τραγουδούσαν ρυθμικά με σκοπό να γιορτάσουν όπως νομίζουν ότι γινόταν παλαιά η δέηση στους θεούς της γης, με αφορμή το θερινό ηλιοστάσιο. Αυτά γίνονται συνήθως στο Stonehenge αλλά όπως δείχνει και η εικόνα, υπάρχουν και εκπλήξεις.

Στο θεωρείο του Ασκοτ-3

AP Photo/Aaron Doster

Οχι η μασκότ

Δεν πρόκειται για κάποια μασκότ ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο Σαμ, ο αμερικάνικος αετός έκανε μια εντυπωσιακή βόλτα πάνω από τις κερκίδες πριν προσγειωθεί με στυλ στο μπράτσο του φροντιστή του, στο διάλειμμα του αγώνα Colorado Rockies με τους Cincinnati Reds. Δεν ήταν το μόνο ζώο στο γήπεδο, καθώς ο ζωολογικός κήπος του Σινσιννάτι έφερε κάποια από τα εντυπωσιακά ζωντανά του εκθέματα για διαφημιστικούς λόγους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT