Η εποχή των μουσώνων

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα μέσα του Ιουνίου ξεκινούν στο Νεπάλ οι μουσώνες. Είναι η εποχή που γίνεται και η φύτευση στους ορυζώνες, καθώς οι βροχές θα κρατήσουν και τον Αύγουστο για να λήξουν εκεί στις αρχές του Σεπτέμβρη. Καθοριστική στιγμή, καθώς η γεωργία είναι σημαντική ενασχόληση με το 38% του εργατικού δυναμικού της χώρας να εργάζεται σε αυτή. Στην φωτογραφία οι κλιμακωτοί ορυζώνες στο χωριό Tinpiple στα περίχωρα του Κατμαντού.EPA/NARENDRA SHRESTHA

Η εποχή των μουσώνων-1

EPA/HOW HWEE YOUNG

Εικονική Ολυμπιάδα

Ολα γίνονται χωρίς καμιά σωματική επαφή μεταξύ των αθλητών. Η Ολυμπιάδα που διοργανώνεται στην Σιγκαπούρη μπορεί να κάνει τον καθένα μας να απορεί, αλλά με την ταχύτητα που αλλάζει την ζωή μας η τεχνολογία, ίσως θα πρέπει να την δούμε με μεγαλύτερη προσοχή. Οι δύο εικονιζόμενοι αθλητές του Taekwondo αγωνίζονται μαζί, είναι μαζί στην σκηνή, χωρίς όμως να καταφέρνουν χτυπήματα ο ένας στον άλλο με το άθλημα να διεξάγεται πίσω στην οθόνη. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε αθλητής θα μπορεί να είναι στην χώρα του και όλοι να παρακολουθούμε ζωντανά τα αγωνίσματα. 

Η εποχή των μουσώνων-2

REUTERS/Dylan Martinez

Πόση ομορφιά όταν τα πράγματα αλλάζουν (προς το καλύτερο)

Να την λοιπόν. Στα 28 της χρόνια η Αμερικανίδα Precious Adams παίζει τον ρόλο – παραμύθι στην Σταχτοπούτα στο Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας που για την παράσταση έχει γίνει όλη η σκηνή Royal Albert Hall ένα δάσος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT