Κατασκευές για πιστούς

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι άποψη του Μανχάταν. Το Μεγάλο Τζαμί επεκτείνεται στην Μέκκα εν μέσω των εορτασμών για το Χατζ, το προσκύνημα που πρέπει να κάνουν τουλάχιστον μια φορά στην διάρκεια της ζωής τους οι μουσουλμάνοι. Η Σαουδική Αραβία επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια στην ιερή πόλη, όχι μόνο για την επέκταση του τζαμιού αλλά και στην ανέγερση μεγάλων πολυτελών ξενοδοχείων, καταστημάτων και εστιατορίων. 

Κατασκευές για πιστούς-1

EPA/Peter Komka

Η ερωτική ζωή των πυγολαμπίδων

Τις κινήσεις των πυγολαμπίδων στο δάσος κοντά στο Siatorska Bukovinka της Σλοβακίας, αποτύπωσε ο φακός, καθώς τα μικρά θηλυκά έντομα λάμπουν για να προσελκύσουν τα αρσενικά και να αναπαραχθούν.

Κατασκευές για πιστούς-2

EPA/Javi Colmenero

Η πρώτη

Η εικονιζόμενη Antxon Jauregi δέχεται συγκινημένη τα φιλιά από άλλες γυναίκες, όλες ντυμένες για την Alarde στην χώρα των Βάσκων. Για χρόνια αυτή η πατριωτική γιορτή (εορτάζεται η νίκη εναντίον των γαλλικών στρατευμάτων το 1522) γινόταν μόνο από άνδρες, όμως με την επιμονή των γυναικών φέτος η Antxon είναι η πρώτη που συμμετέχει επίσημα ακολουθούμενη και από πολλές άλλες.

Κατασκευές για πιστούς-3

AP Photo/Martin Mejia

Η γιορτή των ψαράδων

Το άγαλμα του Αγίου Πέτρου ακολουθούν με τις βάρκες τους στον Ειρηνικό Ωκεανό οι ψαράδες του Pucusana στο Περού, με την προσευχή για καλή ψαριά και προστασία από την θάλασσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT