Ημέρα χαράς

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή ημέρα στο Σαν Φερμίν ήταν αφιερωμένη στο αλκοόλ και την διασκέδαση (όχι ότι τις άλλες ημέρες λείπει…). Η πλατεία μπροστά από το δημαρχείο ήταν όχι απλά κατάμεστη αλλά οι επισκέπτες ήταν στριμωγμένοι, ο ένας δίπλα στον άλλο και τα γύρω στενά επίσης. Ολοι φορούν λευκά με ένα κόκκινο μαντήλι στο λαιμό και στην μέση. Βέβαια το λευκό, συνήθως είναι βαθύ ροζ από τις σαγκρίες που πίνουν και χύνονται πάνω τους. Μολις το βεγγαλικό (το Chupinazo) φύγει από το μπαλκόνι του δημαρχείου, τα κόκκινα μαντήλια διπλωμένα τριγωνικά υψώνονται στα χέρια κάνοντας την πλατεία κατακόκκινη, είναι και το σήμα για την γιορτή. Οι ταύροι θα ακολουθήσουν μετά.

Ημέρα χαράς-1

EPA/JEON HEON-KYUN

Διαμαρτυρία με μάσκες

Τα μέλη του συνδικάτου εργαζομένων της Νοτίου Κορέας κρατούν παραδοσιακές μάσκες στην διάρκεια εκδήλωσης – διαμαρτυρίας στην πολιτική της κυβέρνησης. Η ένωση συνδικάτων της χώρας (KCTU) ξεκίνησε γενική απεργία στις 3 Ιουλίου όχι μόνο ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης αλλά και στην γενικευμένη αντίδραση για την κίνηση της Ιαπωνίας να πετάξει ραδιενεργό νερό από το εργοστάσιο της Φουκοσίμα στην θάλασσα. 

Ημέρα χαράς-2

FIFA/Handout via REUTERS

Για την Αμίνι

Στις 20 Ιουλίου ξεκινά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών στην Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία και οι συμμετέχουσες ομάδες έχουν αρχίσει να φτάνουν στα μέρη που θα εγκατασταθούν και θα αγωνιστούν. Ενα από τα αεροπλάνα που προσγειώθηκε στο Μπρισπέιν είναι αυτό της Βραζιλίας και αντί για συνθήματα και τα χρώματα της ομάδας στην ουρά είναι μια φωτογραφία της Μαχσά Αμίνι, της κοπέλας από το Ιράν που βρήκε το θάνατο κατά την κράτησή της από την αστυνομία ηθών της χώρας της γιατί η μαντήλα της είχε φύγει προς τα πίσω και φαινόταν τα μαλλιά της.

Ημέρα χαράς-3

REUTERS/Eloisa Lopez

Φτώχεια και παιχνίδι

Οσο πιο φτωχή η γειτονιά, όσο λιγότερη η οικονομική δυνατότητα για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τόσο περισσότερο τα παιδιά είναι έξω, τόσο περισσότερο το παιχνίδι. Η φωτογραφία από την Κινέζικη γειτονιά στην Μανίλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT