Μιά στάλα αίμα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έναρξη του Μουχαρράμ, ένας από τους μήνες που απαγορεύεται ο πόλεμος για τους Μουσουλμάνους ξεκινά με αίμα. Οι εκδηλώσεις της Ασούρα θα κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες (στις 29 Ιουλίου σύμφωνα με το δικό μας ημερολόγιο καθώς για τους μουσουλμάνους ο Μουχαρράμ είναι ο πρώτος μήνας του έτους) και θα απαιτήσουν αίμα και θλίψη για τους πιστούς με σκοπό να τιμήσουν την θυσία του εγγονού του Προφήτη Ιμάμ Χουσεΐν. Στην φωτογραφία Σιίτες μουσουλμάνοι γιορτάζουν στο Αhmedabad της Ινδίας.

Μιά στάλα αίμα-1

REUTERS/Lisi Niesner

Το «χωράφι» και οι καλλιεργητές

Η Tadhg O’Corcora επιστήμονας του Geomar επιβλέπει την καλλιέργειά της. Μαζί με άλλους «αποκαθιστούν» βυθό στο Gelting της Βόρειας Γερμανίας. «Αποκατάσταση σημαίνει να επιστρέψεις κάτι στην παλαιά του κατάσταση. Ξέρουμε ότι υπήρχαν φύκια στον βυθό σε αυτή την περιοχή. Παλαιότερα ήταν καλό περιβάλλον για τα φύκια και τώρα δεν είναι. Ετσι λοιπόν προσπαθούμε να φτιάξουμε αυτό που έχει χαθεί» λέει ηO’Corcora για την τακτική και τον σκοπό των επιστημόνων που μεγαλώνουν τα φύκια στην στεριά σε ειδικά περιβάλλοντα και μετά τα φυτεύουν στον βυθό ελπίζοντας να σώσουν κάτι από το τοπικό οικοσύστημα της περιοχής.

Μιά στάλα αίμα-2

REUTERS/Agustin Marcarian

Τα καλά της ΑΙ

Μέχρι τώρα όλοι έχουμε τρομάξει από τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, φόβοι ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας σε όλους τους τομείς, εξαπάτηση και ψευδείς εικόνες παραπλάνησης. Ας μην ξεχνάμε όμως τα καλά που φέρνει σχεδόν πάντα κάθε καινούργια τεχνολογία. Να λοιπόν ο Santiago Barros 46 ετών και καλλιτεχνικός διευθυντής την ώρα που χρησιμοποιεί την εφαρμογή Midjourney με σκοπό ιερό, να δώσει σημερινή εικόνα στα μωρά που «εξαφάνισε» η χούντα της Αργεντινής δίνοντάς τα για υιοθεσία σε άλλους γονείς. Στην φωτογραφία που σχημάτισε η εφαρμογή είναι η εικόνα του παιδιού που απέκτησαν η Marta Bugnone και ο Jorge Ayastuy, «εξαφανισμένοι» από το καθεστώς και οι δύο.

Μιά στάλα αίμα-3

REUTERS/Phil Noble

Ανασχεδιασμός

Το τσιμεντένιο αμφιθέατρο δεν πρέπει να έτυχε και μεγάλης αποδοχής. Ετσι λοιπόν ξανασχεδιάστηκε κρατώντας τις αρχικές εγκαταστάσεις και δημιουργώντας ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, όλα αυτά στο Λίβερπουλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT