Αφορμή για συζητήσεις

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παιδική χαρά της Villa Borghese της Ρώμης τοποθετήθηκε το άγαλμα του Γάλλου καλλιτέχνη James Colomina. Τα παιδιά το περιεργάστηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ οι γονείς και συνοδοί με ένα μελαγχολικό χαμόγελο. Σε φυσικό μέγεθος είναι η απεικόνιση του Πούτιν και σίγουρα το άγαλμά του πάνω στο μικροσκοπικό τανκ έδωσε αφορμή για συζητήσεις. Ποιός είναι αυτός; Γιατί είναι κόκκινος; Γιατί έχει τανκ; Βέβαια μια παιδική χαρά είναι μέρος για πολύ μικρά παιδιά, αλλά από την άλλη σε αυτή την ηλικία αρχίζεις να μαθαίνεις το καλό από το κακό.

Αφορμή για συζητήσεις-1

AP Photo/Andreea Alexandru

Ρομά σοπράνο

Η λυρική τραγουδίστρια Isabela Stanescu ετοιμάζεται να ερμηνεύσει το «Τζελέμ Τζελέμ» την σύνθεση του Ζάρκο Γιοβάνοβιτς που θεωρείται ύμνος των Ρομά. Η εκδήλωση έξω από το μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βουκουρέστι γίνεται με αφορμή την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά, καθώς σύμφωνα με το ινστιτούτο Elie Wiesel 50.000 Ρομά εξορίστηκαν την περίοδο της Σοβιετικής Ενωσης και 11.000 από αυτούς πέθαναν.

Αφορμή για συζητήσεις-2

AP Photo/Natacha Pisarenko

Που να βρεις κοντομάνικο;

Δεν το πίστευαν οι κάτοικοι του Μπουένος Αϊρες. Στους 31 βαθμούς Κελσίου σκαρφάλωσε το θερμόμετρο εν μέσω χειμώνα στην χώρα. Οι περισσότεροι βρήκαν αφορμή για ηλιοθεραπεία, ξεχνώντας τα παλτό και τα μπουφάν στο σπίτι τους ενώ άλλοι κοίταξαν να δροσιστούν σε συντριβάνια, όπως τα παιδιά της φωτογραφίας. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία ήταν ο θερμότερος Αύγουστος των τελευταίων 117 ετών.

Αφορμή για συζητήσεις-3

REUTERS/Alexandre Meneghini

Μπαμπουποδήλατα

Εμείς γνωρίζουμε τα ξύλινα ποδήλατα. Στην Κούβα όμως που το μπαμπού περισσεύει και είναι και πιο εύκολα να το επεξεργαστεί κανείς, μια μικρή βιοτεχνία με το όνομα Velo Cuba φτιάχνει πανάλαφρα  και ανθεκτικά ποδήλατα, τρίκυκλα και παιδικά ποδήλατα ισορροπίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT