Στην μνήμη τους

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τοιχογραφίες σε διάφορα μέρη της πόλη αντέδρασε μέρος του κοινού της πόλης Pereira στην δολοφονία των δύο χιμπατζήδων. Ο Pancho και η Cheetah, δύο από τους τρεις χιμπατζήδες που φιλοξενούνται στο πάρκο Ukumari, το έσκασαν από τα κλουβιά τους και αυτόματα σήμανε συναγερμός στις αρχές με τον στρατό και την αστυνομία να περιπολεί και στους κατοίκους να συστήνεται να μείνουν μέσα. Τελικά οι δυο χιμπατζήδες δολοφονήθηκαν, ένας από τον στρατό και ένας από την αστυνομία, με το πάρκο να εκφράζει την θλίψη του και να μην ανοίγει την Δευτέρα που βρέθηκαν τα ζώα νεκρά για το κοινό, τονίζοντας ότι ήταν κίνηση απαραίτητη καθώς πρόκειται για άγρια ζώα και ο σκοπός είναι να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές.

Στην μνήμη τους-1

AP Photo/Martin Meissner

Οταν το τερματίζεις

Οι συλλέκτες είναι άνθρωποι με πάθος. Ετσι και στην ετήσια συνάντηση κλασικών αυτοκινήτων, μπορεί κανείς να δει θαυμαστά πράγματα. Σπάνια αριστουργήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας και βίνταζ παράδοξα, όπως ένα τρέιλερ-νεκροφόρα που ο ιδιοκτήτης του το έχει μετατρέψει σε τραπέζι για πικ νικ. Ολα αυτά τα παράξενα στο Ντίσελντορφ.

Στην μνήμη τους-2

AP Photo/Thanassis Stavrakis

Βοήθεια για τα θύματα της φωτιάς

Την ώρα που το Αττικό Ζωολογικό πάρκο μοίραζε πάγο με φρούτα μέσα για να δροσίσει τα ζώα του από την ζέστη, ο φωτογραφικός φακός εστίαζε στους νέους του φιλοξενούμενους. Οπως την τραυματισμένη χελώνα της φωτογραφίας που οι ρόδες από κάποιο παιδικό παιχνίδι την βοηθούν να περπατήσει και να συντηρηθεί. Πολλές οι χελώνες που βρίσκονται στο πάρκο αυτή την περίοδο καθώς και ένα ελάφι, όλα τραυματίες από την φωτιά στην Ρόδο που βρήκαν φιλόξενη στέγη στα Σπάτα.

Στην μνήμη τους-3

AP Photo/Matthias Schrader

Και αυτό

Την ώρα που η Λατινική Αμερική ζει ένα χειμώνα με θερμοκρασίες καύσωνα, ο Αμαζόνιος στερεύει, η λίμνη Τιτικάκα στο Περού επίσης, ενώ η Μεσόγειος βράζει, στην Γερμανία αρχίζουν να μετρούν τα δάση τους. Οχι γιατί έχουν παραχωρήσει δασικές περιοχές για την δημιουργία τεραστίων εργοστασίων, αλλά γιατί μια επιδρομή σκαθαριών έχει αποδεκατίσει περιοχές ελάτης στα βουνά Harz με τους επιστήμονες να βιάζονται να περιορίσουν τον πληθυσμό τους πριν είναι πολύ αργά για τα δάση της περιοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT