Πυροβολήστε τον βάτραχο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν κοάζει ακούγεται σαν ταύρος και μαζί με το τεράστιο μέγεθός του που φτάνει τα 20 εκατοστά του έδωσαν το όνομα βουβαλοβάτραχος. Αν και η κατοικία του είναι η Αμερική, δυστυχώς έχει φτάσει και στην Ευρώπη με τεράστιες συνέπειες για τα οικοσυστήματα. Στην Γερμανία από όπου και η φωτογραφία, εδώ και δύο χρόνια προσπαθούν να ελέγξουν την διασπορά του καθώς είναι χωροκατακτητικό είδος και η επιβολή του έχει σαν αποτέλεσμα τον διωγμό άλλων ειδών αλλά επηρεάζει και την ανάπτυξη μικρών πουλιών, ερπετών και θηλαστικών αλλά και αμφιβίων. Από το 2016 στην «Union List» της Ε.Ε. θεωρείται από τα είδη που πρέπει να κυνηγηθεί με όπλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος βάτραχος που εισήχθη στην Κρήτη είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγήσει στον τεράστιο περιορισμό σε σημείο εξαφάνισης του είδους Pelophylax cretensis του μοναδικού κρητικού βατράχου που απαντάται μόνο στην περιοχή της λίμνης Αγιάς.

Πυροβολήστε τον βάτραχο-1

EPA/Brais Lorenzo

Γενοκτονία

Το προηγούμενο ρεκόρ τους προσπαθούν να σπάσουν μάγειρες από την πόλη Arcos στην Γαλικία της Ισπανίας. Προσπάθησαν και τα κατάφεραν να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο tapa από χταπόδι, σπεσιαλιτέ της περιοχής. Συνολικά «κατέσφαξαν» 580 κιλά χταποδιών σε λιγότερο από δέκα λεπτά και 28 δευτερόλεπτα. EPA/Brais Lorenzo

Πυροβολήστε τον βάτραχο-2

EPA/FAROOQ KHAN

Περιοδικά σχολεία

Δυο παιδιά διασχίζουν το ποτάμι για το σχολείο τους. Οι νομαδικές φυλές των Gujjar και Bakerwal συνεχίζουν την παράδοση αιώνων και με το που ζεσταίνει ο καιρός αφήνουν την κατοικία τους στα πεδινά και ακολουθούν τα ζωντανά τους στα Ιμαλάια. Ως αποτέλεσμα αυτής της μετακίνησης, τα παιδιά των φυλών να μην μπορούν να παρακολουθήσουν την βασική εκπαίδευση και την κυβέρνηση του Κασμίρ να δημιουργεί σχολεία μόνο για αυτούς, άλλωστε μιλάμε για ένα συνολικό πληθυσμό άνω του 1.5 εκατομμυρίων.

Πυροβολήστε τον βάτραχο-3
REUTERS/Alexey Malgavko

Ξύλινο φίδι

Στοιχισμένοι ο ένας πίσω από τον άλλο μεταφέρονται οι κορμοί των δένδρων από την υλοτόμηση στην περιοχή Krasnoyarsk στα γαλήνια νερά του ποταμού Αγγαρά στην Σιβηρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT