Η εποχή των κίτρινων λουλουδιών

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια λιτή ανθοδέσμη είναι αφημένη σε πάγκο έξω από το σπίτι του Oleksander Mykhailensko στο ανθισμένο με κίτρινες μαργαρίτες Zhukin στην Ουκρανία. O Oleksander έχασε την ζωή του στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία φέτος τον Μάρτιο αλλά μόλις τώρα αναγνωρίστηκε από τους οικίους του και έγινε πικρή πραγματικότητα ο θάνατός του.

Η εποχή των κίτρινων λουλουδιών-1

AP Photo/Anupam Nath

Τιμή στον νεκρό

Ενα διερχόμενο τρένο χτύπησε τον άγριο ελέφαντα στο χωριό Kurkria στην περιοχή Guwahati της Ινδίας. Οι κτηνίατροι της περιοχής έτρεξαν για να προσπαθήσουν να τον σώσουν, όμως το τεράστιο ζώο υπέκυψε στα τραύματα της σύγκρουσης. Μετά τους γιατρούς ήρθαν οι κάτοικοι, γυναίκες κυρίως και παιδιά του χωριού, για να ανάψουν αρωματικά στικ να καλύψουν με λευκό ύφασμα τα μάτια του και να στολίζουν με λουλούδια ιβίσκου το κουφάρι ως τελευταία τιμή στο μεγαλείο της ζωής του.

Η εποχή των κίτρινων λουλουδιών-2

EPA/JEFFREY GROENEWEG

Μωβ θάμνοι

Μια πρόωρη ανθοφορία κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός στην πρωινή ομίχλη της Ολλανδίας, καθώς οι χαμηλοί θάμνοι άνθισαν πολύ νωρίτερα φέτος στην περιοχή Westerheide.

Η εποχή των κίτρινων λουλουδιών-3

AP Photo/Martin Meissner

Διάθεση

Αρκετό ελεύθερο χρόνο και πολύ καλή διάθεση έχει ο αγρότης στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας που κούρεψε το χωράφι με τα καλαμπόκια για να στείλει ένα χαμογελαστό μήνυμα σε όποιον κοιτά από ψηλά. Ισως φταίει το γεγονός ότι μετά από ένα μεγάλο διάστημα βροχών επέστρεψε η καλοκαιρία στην χώρα και φυσικά επέτρεψε στους αγρότες να κάνουν την συγκομιδή τους.

Η εποχή των κίτρινων λουλουδιών-4

AP Photo/Mark Carlson

Σουρεαλισμός και άνθη

Εντυπωσιακές ανθοστήλες στολίζουν το δημαρχείο των Βρυξελλών. Για φέτος η ετήσια ανθοκομική γιορτή της πόλης συνδυάστηκε με την παράδοση του σουρεαλισμού που μετρά τουλάχιστον ένα αιώνα στην τέχνη της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT