Ξημέρωμα με βεγγαλικά

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότεροι κρατούν τα κινητά τους για να καταγράψουν το γεγονός, ελάχιστοι απολαμβάνουν το θέαμα που έχει τις ρίζες του στον Μεσαίωνα. Στην πόλη Elche στην ανατολική Ισπανία χρησιμοποιούν 2.500 κιλά από βεγγαλικά για να φτιάξουν ένα «αυτοκρατορικό φοίνικα» στην γιορτή «Nit de L’Alba» και να φωτιστεί η νύχτα σαν μια μέρα που γλυκοχαράζει.

Ξημέρωμα με βεγγαλικά-1

AP Photo/Emrah Gure

Περσείδες

Την ίδια στιγμή μακριά από τις πόλεις ή το οδικό δίκτυο. Σε κομμάτια γης μακριά από την ανθρώπινη δραστηριότητα, οι λάτρεις της φύσης και του ουρανού, είχαν στρέψει το βλέμμα τους προς τα πάνω. Εκεί μέσα στα σκοτάδια τα αστέρια είναι περισσότερα και πιο λαμπερά, και εκτός από τον γαλαξία είχαν την δυνατότητα να δούνε και τις ετήσιες Περσείδες όπως ο κύριος της φωτογραφίας στο Afyonkarahisar της Τουρκίας.

Ξημέρωμα με βεγγαλικά-2

EPA/HANNIBAL HANSCHKE

Ενας παράδεισος για τις μέλισσες

Δεν χρειάστηκε έναν καμβά αυτή την φορά ο Γερμανός καλλιτέχνης Michael Uy καθώς μεταμόρφωσε ένα κομμάτι γης σε ένα παράδεισο ανθοφορίας, δημιουργώντας με άνθη σχήματα εμπνευσμένα από τις μέλισσες και τις κυψέλες με σκοπό τις ίδιες. Ενα περιβάλλον δηλαδή, που θα ζουν και θα αναπτύσονται από τα σκαθάρια μέχρι τις πεταλούδες.

Ξημέρωμα με βεγγαλικά-3

REUTERS/Evelyn Hockstein

Χάδια στον Καζανόβα

Από όλα έχει το «πανηγύρι» της Αϊόβα. Εκτός από εκθέσεις ζώων, δοκιμασίες φαγητών, προώθηση προϊόντων, έχουν την δυνατότητα και όσοι συμμετέχουν να κάνουν και την γυμναστική τους με στάσεις γιόγκα ενώ την ίδια στιγμή μπορούν να χαϊδεύουν τον Καζανόβα, το 22χρονο γαϊδουράκι μινιατούρα που βρίσκεται στο πανηγύρι για να μοιράσει χαρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT