Πιστά αντίγραφα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κεφαλή δεν είναι γνωστό αν είναι ομιλούσα, αν και μάλλον είναι το πιο εύκολο κομμάτι. Μπορεί όμως και αντιγράφει με πειστικότητα όλα τις εκφράσεις που απορρέουν από τα ανθρώπινα συναισθήματα. Ολα αυτά στο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο για την Ρομποτική στο εκθεσιακό κέντρο του Πεκίνου.

Πιστά αντίγραφα-1

EPA/Zoltan Balogh

Κλείσιμο της αυλαίας

Επιτυχημένο ήταν και το φετινό Szoget, το ετήσιο φεστιβάλ της Ουγγαρίας. Το «νησί» είχε για άλλη μια χρονιά διασκέδαση για όλους. Από μεγάλα συναυλιακά ονόματα όπως η Μπίλι Εϊλις μέχρι ταχυδακτυλουργούς και ακροβάτες, με νέους να συρρέουν με τις βαλίτσες τους και τις σκηνές τους από όλη την χώρα για να φτάσουν στο Hajogyari, το μεγαλύτερο νησί που δημιουργεί ο Δούναβης.

Πιστά αντίγραφα-2

REUTERS/Amel Emric

Μεγάλη επιτυχία

Η πλέον κερδισμένη τελικά είναι η κούκλα η ίδια. Με αφορμή την μεγάλη δημοσιότητα που έχει λάβει η ταινία «Barbie» η εικονιζόμενη Esma Gljina, η εντεκάχρονη από την Βοσνία, μετέτρεψε τις ξανθές κούκλες σε κάτι ποιο οικείο και δικό της. Τις έντυσε όλες με παραδοσιακές φορεσιές της χώρας της.

Πιστά αντίγραφα-3

AP Photo/Vladimir Voronin

Νομαδικά αθλήματα

Για μια ολόκληρη εβδομάδα αγωνίζονται οι εθνικές ομάδες σε αθλήματα που γνωρίζουν οι νομάδες των χωρών. Στην φωτογραφία οι ιππείς του Ουζμπεκιστάν και του Καζακστάν, παλεύουν για το έπαθλο στο ulak tartysh ένα είδος πόλο που αντί για μπάλα, χρησιμοποιούν το δέρμα μιας κατσίκας (άθλημα γνωστό και στο Αφγανιστάν). Οι αγώνες διεξάγονται στο Cholpon Ata του Κιργιστάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT