Στις ακτές της Μεσογείου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απ΄όλα έχει η περιοχή. Μουσουλμάνες που συνοδεία της πεθεράς τους, των παιδιών τους και ντυμένες από την κορφή μέχρι τα νύχια, κολυμπούν στα ρηχά. Παραλίες που σφύζουν από νιάτα και έρωτα και άλλες όπως η εικονιζόμενη, που χωρίζεται ανάλογα με τις ημέρες για άνδρες και γυναίκες. Η φωτογραφία από την παραλία στο Ashdod του Ισραήλ είναι από την ημέρα που την επισκέπτονται οι άνδρες. Σχεδόν όλοι στα ρηχά, ντυμένοι και με τα σωσίβιά τους περασμένα, ενώ κάποιοι που απλά παρακολουθούν άλλους να πλατσουρίζουν, κάθονται ντυμένοι με τα μακριά μαύρα παλτά που επιβάλει η θρησκεία τους.

Στις ακτές της Μεσογείου-1

REUTERS/Willy Kurniawan

Ανεξαρτησία με δώρα

Ανεμιστήρες, σίδερα, παιδικά ποδήλατα και κουβάδες με μικρά καλούδια έχουν στην κορυφή τους οι στύλοι που έχουν καλυφθεί με πίσσα και τοποθετούνται για το Panjat Pinang στην παραλία Ancol της Τζακάρτας. Τα 78 χρόνια ανεξαρτησίας γιορτάζει η Ινδονησία και οι τολμηροί-με συνεργατική βοήθεια πάντα- ανεβαίνουν για να διεκδικήσουν τα έπαθλα.

Στις ακτές της Μεσογείου-2

AP Photo/Mindaugas Kulbis

Απολαμβάνοντας την ζέστη

Τους 32 βαθμούς έδειξε το θερμόμετρο στην Λιθουανία και οι κάτοικοι απόλαυσαν την δροσιά και το φυσικό τοπίο της λίμνης κοντά στο Βίλνιους.

Στις ακτές της Μεσογείου-3

AP Photo/Peter Dejong

Ημερολόγια

Στο Δημαρχείο του Αμστερνταμ έγινε η έκθεση με τα παιδικά ημερολόγια που κατέγραψαν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Στην φωτογραφία το ημερολόγιο του Yehor Kravtsov μόλις 10 ετών. Ευαισθητοποιημένοι είναι στην πόλη που έχει γραφτεί το πιο διάσημο ημερολόγιο από ένα παιδί με αφορμή την φρίκη του πολέμου, αυτό της Αννας Φρανκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT