Agonia

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά το Δεκαπεντάυγουστο γίνεται η γιορτή και η πομπή των γυναικών. Η παράδοση κρατά από τον 18 αιώνα αλλά η πανέμορφη μπαρόκ εκκλησία στο Viana do Castelo της Πορτογαλίας χτίστηκε πάνω σε μια άλλη, προϋπάρχουσα. Εκεί στον Βορρά της χώρας και δίπλα στον Ατλαντικό που η ζωή των ανθρώπων εξαρτώνταν για αιώνες από την καλοσύνη της θάλασσας, υπάρχει μια θαυματουργή και αγαπημένη Παναγία, στην SANTUÁRIO DA SENHORA DA AGONÍA η μόνη που θα μπορούσε να βιώσει την αγωνία των ναυτικών αλλά και όσων μέναν πίσω. Στην πομπή τα νέα κορίτσια φορούν κόκκινες κεντημένες φορεσιές, οι μεγαλύτερες μαύρες, για τα πένθη της ζωής και όχι για να στολίζουν τα χρυσά που φορούσαν προς τιμήν της Παρθένου, κόποι και πικρό αντίτιμο μιας ολόκληρης ζωής.

Agonia-1

AP Photo/Michael Probst

Γιορτή στην Γκούντα

Τουλάχιστον 900 χρόνια κρατά η παράδοση με το άνοιγμα της αγοράς του τυριού και φυσικά γίνεται με κάθε επισημότητα. Τα κεφάλια με τα τυριά παρατεταγμένα στην πανέμορφη πόλης της Ολλανδίας και οι κάτοικοι με τις παραδοσιακές στολές τους ποζάρουν για τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Agonia-2

EPA/TOLGA AKMEN

Δροσερός χορός

Μέχρι την Κυριακή θα έχουν παραστάσεις οι κυρίες του Shobana Jeyasingh που προβάρουν στα δροσερά, μέσα στο συντριβάνι του Somerset House και με αφορμή το καλοκαιρινό φεστιβάλ του Γουεστμίνστερ.

Agonia-3

EPA/Demian Alday Estevez

Πλημμύρες και πάλι

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο της περιοχής αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι μια ακόμη φυσική καταστροφή. Πορτοκαλί συναγερμό κήρυξαν οι αρχές στην La Plata της επαρχίας του Μπουένος Αιρες με δεκάδες πτήσεις να ακυρώνονται και ολόκληρες περιοχές να καλύπτονται από νερό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT