Ξεχασμένο χόμπι

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πετούσαν σε σμήνη πάνω από τις στέγες μέχρι να προσγειωθούν ομαδικά σε μια από αυτές. Περιστερώνες υπήρχαν παλαιότερα σε πόλεις και χωριά, σχεδόν παντού. Ενα χόμπι για κάποιους και έξτρα εισόδημα για κάποιους άλλους. Μόνο που με την παγκόσμια αύξηση των τιμών της στέγης στις πόλεις αλλά και η αλλαγή του τρόπου ζωής, (διατροφής αλλά και φιλοζωίας), η εκτροφή των περιστεριών έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Στην Μόσχα για παράδειγμα έχουν μείνει ελάχιστοι, από το άλλοτε διαδεδομένο χόμπι, με έναν από αυτούς τον Yuriy Shmelev να ποζάρει για τον φακό με κάποια από τα αγαπημένα του περιστέρια. 

Ξεχασμένο χόμπι-1

REUTERS/David ‘Dee’ Delgado

Για μια μέρα

Δαίμονες με κέρατα αλειμμένοι με πίσσα που χορεύουν και τραγουδούν, ενώ το κόκκινο χρώμα κυριαρχεί παντού. Ετσι ήταν η γιορτήJ’ouvert που έκανε το Μπρούκλιν να αντηχεί από μουσικές της Καραϊβικής, ως πρόδρομος της έναρξης του καρναβαλιού.

Ξεχασμένο χόμπι-2

REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Ο έχων

Η βίλα με πισίνα έχει ο Saeid Adel στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και δεν την κράτησε μόνο για τον εαυτό του. Ανοιξε τις πόρτες του σπιτιού του εν μέσω καύσωνα με τις τιμές σε ξενοδοχεία και καταλύματα να έχουν ανέβει τόσο, που οι περισσότεροι δεν μπορούν πια να απολαύσουν διακοπές ή λίγες έστω μέρες στην θάλασσα, δίνοντας τους την δυνατότητα για λίγη δροσιά και στα παιδιά την απαραίτητη χαρά και ανεμελιά που χαρίζει η επαφή με το νερό.

Ξεχασμένο χόμπι-3

AP Photo/Rafiq Maqbool

Γενέθλια

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι μαθητές του κολλεγίου SNDT γιορτάζουν τα γενέθλια του Κρίσνα ντυμένοι ως μια από τις πολλές ινδουιστικές θεότητες. Φέτος ήταν η σειρά της βαμμένης με αίμα θεάς Κάλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT