Στο δρόμο για την σύνοδο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μητέρα των δύο κοριτσιών της φωτογραφίας, της Srishti 5ετών και της Anokhi εννέα μηνών, εργάζεται ως υπάλληλος στην Pragati Maidanπου θα στεγάσει την σύνοδο των G20 στο Νέο Δελχί. Δεν ήξερε όμως ότι εξαιτίας της συνόδου και της εικόνας που θέλουν να δείξουν στους ξένους ηγέτες που θα καταφτάσουν στην πόλη, θα γκρεμιστούν όλες οι παράγκες που υπάρχουν στην διαδρομή για το κέντρο που θα γίνει η σύνοδος και ανάμεσα και στις πολλές και η δικιά της. 

Στο δρόμο για την σύνοδο-1

REUTERS/Anushree Fadnavis

Στο τραπέζι της συνόδου

Την ίδια στιγμή η βιομηχανία μετάλλου Iris της Jaipur έδωσε στην δημοσιότητα εικόνες από την διακόσμηση του τραπεζιού στο δείπνο που θα διοργανωθεί για την G20. Ασημένια ποτήρια της σαμπάνιας με περίτεχνα σκαλίσματα, φίνες πορσελάνες και γλυπτές φρουτιέρες από ασήμι, θα στολίζουν τα τραπέζια των επισήμων.

Στο δρόμο για την σύνοδο-2

EPA/ANDY RAIN

Ενα εκατομμύριο

Ως «αποτυχία της Ευρώπης να κάνει την στέγη ένα από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα» ήταν το συμπέρασμα της Feantsa (Ομοσπονδία των Εθνικών Οργανισμών για τους Αστέγους σε Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο) μετά την καταγραφή τους που οδήγησε στο νούμερο του ενός εκατομμυρίου αστέγων. Η φωτογραφία είναι από την Oxford Street του Λονδίνου.

Στο δρόμο για την σύνοδο-3

REUTERS/Sarah Meyssonnier

Οι πλούσιοι

Ο Antoine Arnault, αριστερά και ο Frederic Arnault, μέλη της οικογένειας που ελέγχει την LVMH, την μεγαλύτερη επιχείρηση παγκοσμίως που κατασκευάζει είδη πολυτελείας με εισπράξεις δισεκατομμυρίων ευρώ, ποζάρουν μπροστά από το πορτραίτο του Γάλλου κωμικού Coluche που ίδρυσε την φιλανθρωπική οργάνωση «Le Restos Du Coeur». Σύμφωνα με την χθεσινή συνέντευξη τύπου η εταιρία LVMH δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει τα «εστιατόρια της καρδιάς» που διανέμουν καθημερινά φαγητό σε απόρους με 10 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που η φιλανθρωπική οργάνωση ζητά από την γαλλική κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την αύξηση του πληθωρισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT