Για τον Ιαν Κέρτις

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αγάπη για τους Joy Division δεν σταμάτησε ποτέ στο Μάντσεστερ και μάλιστα χρειάστηκε μια «κακή» διαφήμιση για να αποδειχθεί. Η τοιχογραφία του Ιαν Κέρτις φτιάχτηκε το 2020 με σκοπό την ευαισθητοποιήση του κοινού για τις ψυχικές νόσους (ο ίδιος ο Κέρτις αυτοκτόνησε σε νεαρή ηλικία) για να βαφτεί πάνω του πριν από ένα χρόνο μια διαφήμιση ενός μουσικού άλμπουμ. Η εξαφάνιση του τρυφερού βλέμματος του τραγουδιστή εξαγρίωσε πολλούς, αποδεικνύοντας πόσο σημαντικός ήταν τελικά ο Ιαν Κέρτις για το Μάντσεστερ, ενώ στην φωτογραφία ο καλλιτέχνης Akse P19 δημιουργεί και πάλι το πορτραίτο στην αρχική του μορφή. 

Για τον Ιαν Κέρτις-1

REUTERS/Amit Dave

Διακόσμηση

Παράγκες γκρεμίστηκαν και ολόκληρες συνοικίες καλύφθηκαν με διαχωριστικά για να κρυφτεί η εικόνα τους με αφορμή την σύνοδο G20 που γίνεται στο Νέο Δελχί. Σε συνέχεια του καλλωπισμού τα δένδρα στολίστηκαν και με λουλουδένιες γιρλάντες.

Για τον Ιαν Κέρτις-2

REUTERS/Jonathan Ernst

Λίγη σκιά

Πουθενά δένδρο στον ορίζοντα και οι αγελάδες μετά την πρωινή βοσκή τους βρήκαν καταφύγιο στην διαφήμιση μπύρας που στολίζει το χωράφι τους στο Box Elder της Νότιας Ντακότα.

Για τον Ιαν Κέρτις-3

AP Photo/Tony Gutierrez

Μια σπάνια δημοπρασία

Ολα δημιουργηθήκαν πριν την φοβερή εξέλιξη των ειδικών εφέ. Μοντέλα μινιατούρες για να βομβαρδιστούν, να δημιουργήσουν διαστημόπλοια και ότι άλλο έβαζε η φαντασία του κάθε σκηνοθέτη. O Greg Jein δημιουργούσε μινιατούρες σχεδόν για πενήντα χρόνια για σειρές όπως Star Wars και Star Trek αλλά φρόντιζε να συλλέγει και κοστούμια και αντικείμενα από αυτές. Ολή αυτή η συλλογή λοιπόν βγαίνει σε δημοπρασία τον Οκτώβριο στο Ντάλας από την Heritage Auctions.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT