Δραστικά μέτρα από όλους

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αρχή κολλούσαν με ένα μικρό σωληνάριο κόλλας ταχείας πήξεως τα χέρια τους σε τζάμια εταιριών ή στην άσφαλτο, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς με μπατονέτες και βαμβάκια να τους ξεκολλούν με την χρήση διαλυτικών και με τους ήχους από τις κόρνες των αγανακτισμένων οδηγών που περίμεναν μποτιλιαρισμένοι για ώρες στους δρόμους του Βερολίνου κυρίως. Η ακτιβιστές της «Letzte generation» αύξησαν δραματικά τις ποσότητες της κόλλας αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να απαντήσουν επίσης δραματικά με την χρήση μηχανημάτων και την αφαίρεση κομματιών ασφάλτου.

Δραστικά μέτρα από όλους-1

REUTERS/Amanda Perobelli

Ζέστη για να ψήνεις αβγά

Αντιμέτωπο με καύσωνες είναι το νότιο ημισφαίριο με την άφιξη μόλις της άνοιξης και αυτή την δραματική αλλαγή στο κλίμα θέλει να υπενθυμίσει ο Ολλανδός καλλιτέχνης Henk Hofstra που γέμισε με τεράστια ψητά αβγά το κέντρο του Σάο Πάολο.

Δραστικά μέτρα από όλους-2

REUTERS/Raquel Cunha

Ζουν ανάμεσά μας

Ο Μεξικανός δημοσιογράφος και «εξερευνητής» για την εξωγήινη ζωή Jaime Maussan έφερε τα τοσοδούλικα απολιθώματά του για εξετάσεις σε ιατρικό κέντρο στην Huixquilucan για να πείσει τους άπιστους ότι εξωγήινοι υπάρχουν.

Δραστικά μέτρα από όλους-3

AP Photo/Esteban Felix

Και τα μικρά

Γιορτάζουν στην Χιλή την ημέρα ανεξαρτησίας της χώρας και στις παρελάσεις συμμετείχαν στο πλάι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας και οι εκπαιδευμένοι σκύλοι αλλά και τα κουτάβια που θα γίνουν τρανοί φύλακες όταν μεγαλώσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT