Πόλεμος και διαμάντια

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις εικόνες των Ρώσων στρατιωτών που υπηρετούν είναι στολισμένη ψηλά η έκθεση Junwex Moscow 2023, καθώς οι κυρίες αγοράζουν διαμάντια. Η Ευρωπαική Ενωση σκοπεύει να σταματήσει το εμπόριο διαμαντιών από την Ρωσία (το ένα τρίτο του παγκόσμιου εμπορίου διαμαντιών προέρχονται από την κρατική εταιρία Alrosa που αποφέρει στην χώρα 4.5 δισ. δολάρια κάθε χρόνο) ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Πόλεμος και διαμάντια-1

AP Photo/Peter Dejong

Δημιουργώντας φιλότεχνους

Ακομπλεξάριστα και με πολλή διάθεση οι υπεύθυνοι του Μουσείου Βαν Γκογκ δημιούργησαν μια παιδική πτέρυγα με έμπνευση από τα διάσημα έργα του ζωγράφου αλλά με ήρωες Πόκεμον, με αποτέλεσμα να γεμίσει η αίθουσα με γονείς και παιδιά.

Πόλεμος και διαμάντια-2

AP Photo/Peter Dejong

Στον Σηκουάνα

Στις κανονικές του πτέρυγες από την άλλη το Μουσείο Βαν Γκογκγιορτάζει τα 50α του γενέθλια με μια σπάνια συλλογή που θα εκτεθεί από τις 13 Οκτωβρίου μέχρι τον Ιανουάριο του 2024 με την έκθεση επτά πινάκων μαζί για πρώτη φορά από τρία τρίπτυχα που ζωγράφισε ο Ολλανδός στον Σηκουάνα το 1887.

Πόλεμος και διαμάντια-3

REUTERS/Fabrizio Bensch

Το παλάτι του Βερολίνου

Εχει λέει την μεγαλύτερη σκηνή του κόσμου, το Friedrichstadt-Palast και σε αυτό θα ανέβει η παράσταση «Falling in Love» όπου τον σχεδιασμό των κουστουμιών υπογράφει ο διάσημος μόδιστρος Jean Paul Gaultier και ποζάρει για τον λόγο αυτό όλο χαρά με τις δημιουργίες του για τον φωτογραφικό φακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT