Νίκη του καλού

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με λεπτό πινέλο φτιάχνει τις λεπτομέρειες του ματιού ο καλλιτέχνης από το Νεπάλ. Η θεά Durga, την οποία τελειοποιεί, θεωρείται θεά της δύναμης και της αφθονίας στην περιοχή και μάλιστα γιορτάζεται μαζικά, με τους εορτασμούς να ξεκινούν στις 15 του Οκτώβρη για το Dashain όπως ονομάζεται το φεστιβάλ που συμβολικά γιορτάζει την νίκη του καλού πάνω στους δαίμονες.

Νίκη του καλού-1

EPA/Chema Moya

Εθνική γιορτή

Ο βασιλιάς της Ισπανίας είχε για πρώτη φορά ένστολη στο πλευρό του, την πρωτότοκη κόρη του Λέονορ για την εθνική γιορτή της χώρας. Η νεαρή πριγκίπισσα φορούσε την στολή της στρατιωτικής Ακαδημίας της Σαραγόσα στην οποία υπηρετεί για να καταφέρει στο μέλλον να εκπληρώσει τα καθήκοντά της ως βασίλισσα της Ισπανίας.

Νίκη του καλού-2

EPA/YONHAP

Γεννητούρια

Τα δίδυμα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό με τις ταμπέλες με τα ονόματά τους που προέκυψαν μετά από διαγωνισμό στο πάρκο Everland της Νοτίου Κορέας. Από αριστερά η Rui Bao και η Hui Bao κόρες της εννιάχρονης Ai Bao και του συντρόφου της Le Bao.

Νίκη του καλού-3

EPA/Piotr Polak

Ετεροχρονισμένη αντίδραση

Από τούβλο ήταν φτιαγμένος ο οβελίσκος στο χωριό Lubnica στην κεντρική Πολωνία, μνημείου του κόκκινου στρατού. Αν και η απόφαση για απαγόρευση της συντήρησης συμβόλων κομμουνιστικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων κρατά στην χώρα από το 2016 το μνημείο γκρεμίστηκε μόλις χθες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT