Περπατώντας για νερό

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κοινότητα ζούσε πάντα δίπλα στο νερό. Μάλιστα στο πολύ νερό, καθώς η Careiro da Varzea, είχε ιδρυθεί πάνω στον Αμαζόνιο λίγο μετά από την συνάντησή του με τον Ριο Νέγκρο και αμέσως μετά την πόλη Μανάους. Και όμως, οι υπεύθυνοι της επαρχίας Αμαζονίας μοίρασαν νερό και τρόφιμα έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσουν την τεράστια ξηρασία που πλήττει την περιοχή της Βραζιλίας.

Περπατώντας για νερό-1

AP Photo/Michael Probst

Ο φάρος

Το μισό τουλάχιστον μέγεθος έχει ο φάρος του λιμανιού στο Τραβεμούντε της Γερμανίας από τα τεράστια φέρι που φεύγουν από την πόλη με προορισμό όχι μόνο την Τρέλλεμποργκ της Σουηδίας αλλά και όλη την Σκανδιναβία μεταφέροντας αυτοκίνητα, ανθρώπους και εμπορεύματα.

Περπατώντας για νερό-2

REUTERS/Phil Noble

Επιτέλους φθινόπωρο

Με τις εποχές να έχουν εξαφανιστεί και τον καιρό να έχει τρελαθεί, τα χρώματα των δένδρων στην Βρετανία και στο πάρκο Altrincham είναι μια κάποια ανακούφιση, ότι έστω εκεί το φθινόπωρο έκανε την εμφάνισή του.

Περπατώντας για νερό-3

REUTERS/Yves Herman

Ψάρεμα πολιτισμού

Ο Nele Bekaert 40 ετών έχει 11 χρόνια εμπειρίας στο ψάρεμα της λεπτής γαρίδας στην διάρκεια της άμπωτης στην Βελγική παραθαλάσια πόλη της Oostduinkerke. Το ψάρεμα, με τα δυνατά άλογα να τραβούν τα δίχτυα, έχει καταχωρηθεί στην Αϋλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας της UNESCO.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT