Η επιστροφή

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα δάχτυλα στολισμένα με χένα και τα χέρια να κρύβουν το χαμόγελό της, μια νεαρή Αφγανή ποζάρει ντροπαλά στον φακό πάνω στο φορτηγό. Γεμάτα ανθρώπους με τα υπάρχοντά τους, τα πλούσια διακοσμημένα φορτηγά ξεκινούν από το Πακιστάν. Η κυβέρνηση της χώρας έχει ανακοινώσει ότι όλοι οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να φύγουν μέχρι το τέλος του Οκτώβρη. Αυτό σημαίνει ότι ανάμεσά τους θα πρέπει να την εγκαταλείψουν και δύο εκατομμύρια Αφγανών, ιδιαίτερα δε όταν αφγανικές ένοπλες ομάδες έχουν κατηγορηθεί για επιθέσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Η επιστροφή-1

EPA/FABIO CIMAGLIA

Ωδή στο παράδοξο

Πουλιά που γίνονται ψάρια, σκάλες που δεν οδηγούν πουθενά και άλλα μαγικά κοιτά η επισκέπτρια μέσα στον παραμορφωτικό καθρέπτη. Μέχρι την 1η του Απρίλη θα διαρκέσει η έκθεση αφιερωμένη στον χαράκτη Maurits Cornelis Escher στο Παλάτσο Μποναπάρτε στην Ρώμη.

Η επιστροφή-2

EPA/FABIO CIMAGLIA

Ρεκόρ

Κάποιοι φορούσαν τα ρούχα της δουλειάς και μια μάσκα μόνο. Αλλοι φορούσαν ολόκληρο το κοστούμι. Οπως και να είχε, όσοι συμμετείχαν στην διοργάνωση για να καταφέρουν να σπάσουν το Ρεκόρ Γκίνες για τους περισσότερους μαζεμένους σπάιντερμαν που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Μπουένος Αϊρες, το διασκέδασαν.

Η επιστροφή-3

REUTERS/Lukasz Glowala

Η απόδειξη

Ο καθηγητής Dariusz Polinski του αρχαιολογικού τμήματος του πανεπιστημίου Nicolaus Copernicus ποζάρει με τον σκελετό μιας γυναίκας για τον φακό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πανεπιστημίου στο νεκροταφείο του χωριού Pien  της Πολωνίας που θάβονταν οι απόκληροι βρέθηκε η απόδειξη για την ύπαρξη των βρυκολάκων. Ο συγκεκριμένος σκελετός από τον 17ο αιώνα είχε μια κλειδαριά στο πόδι του και ένα δρεπάνι στο λαιμό του για να τον εμποδίσει να σηκωθεί από τους νεκρούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT