Και πάλι Χόκνεϊ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις είκοσι ημέρες είχαν στη διάθεσή τους οι επισκέπτες το 2020 για να απολαύσουν τα πορτρέτα του διάσημου Βρετανού καλλιτέχνη στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου τον Μάρτιο του 2020. Τότε είχε έρθει το παγκόσμιο σοκ του κορωνοϊού και τα πάντα ανετράπησαν. Ετσι η έκθεση ανοίγει και πάλι με τίτλο «David Hockney: Drawing from Life» στην Πινακοθήκη που εμπλουτίζεται με 13 νέα πορτρέτα γεμάτα χρώμα και αγαπημένους φίλους και επισκέπτες που πόζαραν για εκείνον στο στούντιό του στη Νορμανδία.

Και πάλι Χόκνεϊ-1

AAP/Tyr Liang via REUTERS

Σε κατάσταση συναγερμού

Η απόκοσμη εικόνα ανήκει στην πόλη Tenterfield στην Αυστραλία, όπου επτά διαφορετικές εστίες την έχουν κυκλώσει, στο καθημερινό δελτίο καταστροφών του πλανήτη μας.

Και πάλι Χόκνεϊ-2

AP Photo/Ginnette Riquelme

Μοντέρνα βιτρό

Αν ανήκετε σε αυτούς που τα βιτρό θεωρούν ότι πρέπει να είναι αποκλειστικά λάμπες Τίφανι ή να καλύπτουν παράθυρα σε ναούς ή σε γραφικά χωριουδάκια στη γερμανική εξοχή, ο Ιταλός καλλιτέχνης Narcissus Quagliata θα σας αλλάξει γνώμη. Χρησιμοποιώντας το γυαλί σαν καμβά και με νέα εικαστική ματιά δημιουργεί ένα ξεχωριστό σύμπαν όπως το εικονιζόμενο «Ονειρο του Διονύσου» που στολίζει ένα ξενοδοχείο στη Valle De Bravo του Μεξικού, μία από τις πολλές αναθέσεις στην τουλάχιστον 50ετή καριέρα του για δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Και πάλι Χόκνεϊ-3

EPA/PETER KOMKA

«Σκουπιδάκι» στον φακό

Και ενώ οι περισσότεροι φωτογράφοι του κόσμου ασχολούνταν με τα επίγεια δράματα και καταστροφές, ένας από αυτούς γύρισε τον φακό του ψηλά για μια μοναδική φωτογραφία του φεγγαριού, για να χαλάσει το τέλειο πλάνο η πορεία του διαστημικού σταθμού μπροστά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT