Μια ματιά ψηλά

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη είδηση έγινε παντού (και σε εμάς) το βόρειο σέλας. Ηταν αυτή η τεράστια έκρηξη στον Ηλιο που το έκανε τόσο έντονο, κάνοντας πολλούς επιτέλους να στρέψουν το κεφάλι τους ψηλά. Η φωτογραφία είναι από την Σιβηρία, φυσιολογικός τόπος για να παρακολουθήσει κανείς το φαινόμενο.

Μια ματιά ψηλά-1

EPA/FERNANDO ALVARADO

Από την ανάποδη

Μια νέα έκθεση εγκαινιάστηκε σήμερα στο Μουσείο Πράντο με τίτλο «Reversos». Μέχρι τον Μάρτιο του 2024 οι επιμελητές του μουσείου δίνουν την δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν πίνακες που στην πίσω τους πλευρά δίνουν σημαντικές πληροφορίες ή ακόμα κρυμμένες εικόνες.

Μια ματιά ψηλά-2

REUTERS/Phil Noble

Γλυπτό που κόβει

Δεν το κοιτάς και γαληνεύεις, ούτε η ομορφιά του σε ταξιδεύει. Το τεραστίων διαστάσεων γλυπτό έχει κατασκευαστεί από 100.000 μαχαίρια, κάποια από αυτά σπαθιά ή μπαλτάδες που έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία ή έχουν παραδοθεί από τους κατόχους τους σε περιόδους αμνηστίας και τώρα εκτίθεται στο Bolton της Βρετανίας. Οπως και να έχει, το εικονιζόμενο γλυπτό του γλύπτη Alfie Bradley αποτελεί πια Εθνικό Μνημείο εναντίον της Βίας και της Επιθετικότητας και ως τέτοιο θα κάνει μια εθνική περιοδεία.

Μια ματιά ψηλά-3

AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Γιορτή και περηφάνια

Ετοιμα όλα για την γιορτή είναι στην Μόσχα. Τα στρατεύματα έβαλαν τις στολές της περιόδου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και όλοι ετοιμάστηκαν να γιορτάσουν 82 επέτειο από την ιστορική παρέλαση του 1941 στο κέντρο της Κόκκινης Πλατείας των στρατιωτών που κατευθύνθηκαν για την πρώτη γραμμή του μετώπου εναντίον των Ναζί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT