Μυσταγωγία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μικρά πήλινα φαναράκια φτιάχνονται στο χέρι κατά χιλιάδες. Αυτά με ένα μικρό φυτίλι και λάδι καίγονται στον ναό του Narayanganj στο Μπαγκλαντές γεμίζοντας κάπνα τον χώρο στην διάρκεια της γιορτής του ινδουιστή αγίου Lokenath Brahmachari.

Μυσταγωγία-1

EPA/PIYAL ADHIKARY

Προετοιμασίες

Στην Καλκούτα από την άλλη, τα εργαστήρια έχουν γεμίσει μέλη από γιγαντιαία αγάλματα όπως αυτό της φωτογραφίας, σε ένα πυρετό προετοιμασιών για τις 12 Νοεμβρίου. Θα συναρμολογηθούν και θα απεικονίζουν την θεά Κάλι με αφορμή την γιορτή Diwali, την γιορτή του φωτός, την γιορτή της νίκης του καλού.

Μυσταγωγία-2

PHILIPPE LOPEZ/Pool via REUTERS

Μια πράσινη Μαριάν

Ο καλλιτέχνης Olivier Balez ποζάρει μαζί με την δημιουργία του, την νέα απεικόνιση της Γαλλικής Δημοκρατίας που όπως πάντα είναι μια καλλονή της εποχής της. Να λοιπόν η νέα Μαριάν, με φύλλα στα μαλλιά και πράσινο φόντο, θα κοσμήσει τα γραμματόσημα της χώρας και θα μπεί για πάντα στην ιστορία.

Μυσταγωγία-3

REUTERS/Valentyn Ogirenko

Να μην ξεχνάμε

Σχεδόν έσβησε ο πόλεμος στην Ουκρανία με το αιματοκύλισμα στην γειτονιά μας. Ομως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ή δεν πεθαίνει καθημερινά κόσμος εκεί. Στην φωτογραφία χέρια φίλων προσπαθούν να στηρίξουν με αγάπη την Tetiana Lushchenko στην διάρκεια της κηδείας του φίλου της και στρατιώτη Taras Davydiuk στο Κίεβο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT