Μελανό σημάδι στην γιορτή

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαθητές κρατούν πανό με την μορφή του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ με αφορμή τα 100 χρόνια του σύγχρονου κοσμικού κράτους της Τουρκίας. Και όμως οι εορτασμοί σκιάζονται από ένα πρόβλημα που έζησε έντονα και η δική μας χώρα. Οι στατιστικές δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι νεαροί και μορφωμένοι Τούρκοι φεύγουν από την χώρα, ψάχνοντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στην Ευρώπη.

Μελανό σημάδι στην γιορτή-1

REUTERS/Joy Malone

Γιορτή για μπούκλες

Είναι και αυτό ένα καταπιεσμένο χαρακτηριστικό της μαύρης φυλής. Τα ψιλά ψιλά κατσαρά μαλλιά που ισιώθηκαν, τραβήχτηκαν και πλέχτηκαν για να μην διαφέρουν, επιτέλους απελευθερώνονται και γιορτάζονται. Αυτό είναι το νόημα του Curlfest που διοργανώθηκε στο Randall’s Island στην Νέα Υόρκη.

Μελανό σημάδι στην γιορτή-2

REUTERS/ Tom Little

Ταρ

Θυμίζει καταπληκτικά το τέλος της σπουδαίας ταινίας Ταρ του Τοντ Φιλντ με την Κέιτ Μπλάνσετ.Η χορωδία Eldandili choirμε τα μέλη της ντυμένα από αγαπημένους ήρωες τους, τραγουδά θέματα από τον φανταστικό και υπερηρωικό κινηματογράφο μόνο. Στην φωτογραφία από παράσταση στο Comic Con της Στοκχόλμης.

Μελανό σημάδι στην γιορτή-3

EPA/FRANCK ROBICHON

Στα γεράματα με ρομπότ

Η Ιαπωνία έχει έναν από τους γηραιότερους πληθυσμούς του πλανήτη με τις στατιστικές να λένε ότι οι άνω των 65 φτάνουν το 29,1% ενώ το αντίστοιχο νούμερο το 2026 να φτάνει το 38,4. Για αυτόν τον λόγο η ζήτηση για δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων να έχει αυξηθεί και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον με την κυβέρνηση αλλά και τους ιδιώτες να ζητούν την βοήθεια των παιδιών για συντροφιά στους ηλικιωμένους αλλά και να επιστρατεύουν την τεχνολογία με εξωσκελετούς για το βάδισμα και χνουδωτά ρομποτάκια για λίγη τρυφερότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT