Και αυτά έχουν ψυχή

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαμαρτύρονται τα μέλη της PETA στο Λονδίνο και το κάνουν όπως πάντα ευφάνταστα και «φωτογραφικά». Αυτή την φορά είναι με το μέρος των φιδιών, ζητώντας από υπουργείο περιβάλλοντος της χώρας να αλλάξει την νομοθεσία και να αυξήσει σε διαστάσεις τα κλουβιά των φιδιών καθώς δεν καταφέρνουν στα υπάρχοντα να ξεδιπλώσουν το σώμα τους.

Και αυτά έχουν ψυχή-1

REUTERS/Nelson Acosta

Οχι σαν την Ελβετία

Ο αποκλεισμός χρόνων, τους έχει κάνει πρώτης γραμμής μάστορες στα πάντα. Από τα αυτοκίνητα μέχρι και τα… ρολόγια. Τα κουβανέζικα ρολόγια έχουν ξύλινη κάσα, πλαστικό στον μηχανισμό και χάρτινο καντράν ανάλογα με τα γούστα του κάθε τουρίστα που αγοράζει το χειροποίητο αναμνηστικό για να το πάρει μαζί του.

Και αυτά έχουν ψυχή-2

AP Photo/Channi Anand

Τα απαραίτητα της γιορτής

Υπήρχαν και στις παλιές αυλές των σπιτιών στην Ελλάδα κατιφέδες. Εύκολο λουλούδι με μπόλικο χρώμα. Στην Ινδία όμως καλλιεργείται συστηματικά, καθώς αποτελεί συστατικό των θρησκευτικών γιορτών όπως αυτή της Diwali που ανάβουν λυχναράκια, ανταλάσσουν γλυκά και στολίζουν τα αγάλματα τις θεάς Lakshmi με κίτρινους και πορτοκαλί κατιφέδες.

Και αυτά έχουν ψυχή-3

REUTERS/Claudia Morales

Ρεκόρ

Η λίμνη Τιτικάκα είναι η μεγαλύτερη λίμνη φρέσκου νερού στην Νότια Αμερική που τροφοδοτείται από πέντε ποταμούς. Αποτελούσε την ιερή λίμνη των Ινκας και σήμερα καταγράφει ένα ρεκόρ, την χαμηλότερη στάθμη νερού που είχε ποτέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT