Παραδόσεις

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μικρά πήλινα λυχναράκια στόλισαν την εξώπορτα της πρωθυπουργικής κατοικίας στην Ντάουνινγκ στριτ. Η σύζυγος του Βρετανού πρωθυπουργού ντυμένη με σάρι κουβαλούσε σε δίσκο και άλλα πέρα από αυτά που κρατούσε ο Σούνακ και τα παιδιά τους, με αφορμή την ινδουιστική γιορτή Diwali.

Παραδόσεις-1

EPA/NARENDRA SHRESTHA

Παραδόσεις

Αλευρα προσφέρει η πιστή ως προσφορά για την Gai Puja, την ημέρα λατρείας των αγελάδων στο Κατμαντού του Νεπάλ. Η γιορτή Tihar όπως ονομάζεται είναι η δεύτερη πιο σημαντική γιορτή στην χώρα, καθώς οι αγελάδες θεωρούνται μετεμψύχωση του θεού Lakshmi, θεού της υγείας, της καλής τύχης αλλά και της αφθονίας.

Παραδόσεις-2

EPA/Esteban Biba

Παραδόσεις

Τις γυναίκες ντυμένες με τις τεράστιες φούστες και τα παραδοσιακά μικρά, μαύρα καπέλα στην Βολιβία τις ονομάζουν Cholitas. Δύο τέτοιες λοιπόν μάχονται επαγγελματικά κάθε Κυριακή απόγευμα στο ρινγκ, καθώς η πάλη (που οι κλωτσιές και οι τσιμπιές επιτρέπονται) είναι από τα πιο διαδεδομένα αθλήματα και διασκεδάσεις στη χώρα.

Παραδόσεις-3

AP Photo/Thein Zaw

Παράδοση

Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε τους Intha, μια φυλή που ζει στη Μιανμάρ με πληθυσμό γύρω στους 150.000. Την εικόνα όμως κάποιων την έχουμε δει και έχει ίσως αποτυπωθεί στη μνήμη μας. Οι Ιntha έχουν έναν εξαιρετικά μοναδικό τρόπο να κάνουν κουπί, ένας συνδυασμός κίνησης με το χέρι και περισσότερο με το πόδι τους, που τους κάνει να μοιάζουν ότι χορεύουν όταν ψαρεύουν, κάτι που πια αποτελεί τουριστική ατραξιόν. Να λοιπόν, με αφορμή μια δική τους γιορτή, να επιδεικνύουν αυτές ακριβώς τις ικανότητές τους σε μια μικρή αναμέτρηση με βάρκες στη λίμνη Inle της επαρχίας Shan.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT