Ο βασιλιάς των πουλιών

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια παράξενη εκλογή έχουν οι Νεοζηλανδοί που ήρθε να τους την ανατρέψει ένας βρετανός κωμικός που κάνει καριέρα στην Αμερική (ή μάλλον παγκόσμια). Ολα ξεκίνησαν από τον διαγωνισμό του «Βασιλιά των πουλιών» καθώς στην Νέα Ζηλανδία υπερισχύουν τα πουλιά. Τον προηγούμενο διαγωνισμό τον είχε κερδίσει το Κίουι και αρκετοί περίμεναν τα αποτελέσματα των εκλογών αυτής της Κυριακής. Ομως ξαφνικά σε όλο αυτό, τους προέκυψε ο διάσημος κωμικός John Oliver που άρχισε να υποστηρίζει το puteketeke και μάλιστα εμφανίστηκε ντυμένος ως τέτοιο σε βραδινή εκπομπή που του πήραν συνέντευξη. Ο Oliver κάνει κανονική καμπάνια υπέρ του πουλιού, με πόστερ όπως το εικονιζόμενο στο Γουέλινγκτον αλλά και εναέρια πανό. Ετσι το αποτέλεσμα των εκλογών μετατέθηκε καθώς το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων εκτοξεύτηκε στα ύψη με τους οργανωτές Forest & Birdνα θέλουν να πάρουν λίγο χρόνο ακόμη μέχρι την ανακοίνωση του νικητή (που μάλλον θα είναι το putaketeke).

Ο βασιλιάς των πουλιών-1

REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Περιβαλλοντικές αλλαγές

1.300 χρόνια καταγεγραμμένα είναι η παράδοση του ψαρέματος με τους κορμοράνους στην Ιαπωνία. Ο ψαράς με το καλάθι του γεμάτο φωτιά ξυπνά τα ψάρια στον ποταμό Nagara στο Oze και οι κορμοράνοι του, με δεμένο τον λαιμό τους τα πιάνουν για να τα πάρει ο ψαράς από το λαρύγγι τους. Ακόμα και αυτή η παράδοση όμως αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, καθώς από τις έντονες βροχοπτώσεις και την διαφορά της θερμοκρασίας των νερών τα ψάρια αργούν να αναπτυχθούν με τους ψαράδες που διατηρούν από γενιά σε γενιά το επάγγελμα να αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης.

Ο βασιλιάς των πουλιών-2

ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ναύπλιο

Κατακόκκινο το ηλιοβασίλεμα στον υδροβιότοπο του Ναυπλίου με τα φλαμίγκο να απολαμβάνουν ακόμη και σήμερα τον καλοκαιρινό καιρό της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT