Η Κίνα στην Λατινική Αμερική

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πάνδεινα έχει τραβήξει η Εθνική Βιβλιοθήκη του Ελ Σαλβαδόρ. Ιδρύθηκε το 1870 από τον πρόεδρο Φρανσίσκο Ντουένας και έκτοτε άλλαζε ονόματα και κτίρια, από το Εθνικό Θέατρο μέχρι τα Γενικά Αρχεία. Το 1986 το κτίριο που την φιλοξενούσε καταστράφηκε από τον σεισμό που έπληξε την πρωτεύουσσα και στο τέλος ενοικίαστηκετο κτίριο Σαν Ραφαήλ για να την φιλοξενήσει και κάποιες από τις συλλογές της βρέθηκαν στο Εθνικό Μέγαρο. Στο τέλος του 2021 το κτίριο γκρεμίστηκε και η Κίνα σε μια συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, ανέλαβε να χτίσει το νέο κτίριο, με τις υπογραφές να «πέφτουν» τον Δεκέμβρη του 2022. Μετά από 40 εκατομμύρια δολάρια και λιγότερο από ένα χρόνο! το κτίριο της βιβλιοθήκης είναι έτοιμο και φωταγωγημένο.

Η Κίνα στην Λατινική Αμερική-1

REUTERS/Gonzalo Fuentes

Μετρώντας ανάποδα

Οι βιτρίνες των μεγάλων πολυκαταστημάτων φωταγωγούνται η μία μετά την άλλη. Δεκάδες άνθρωποι δουλεύουν όλο τον χρόνο με σκοπό τα τζαμένια κουτιά να είναι πρωτότυπα, ευφάνταστα και αισθητικά άρτια. Φυσικά για κάθε φωταγώγηση που αποτελεί και ένα μεγάλο εμπορικό γεγονός, μια ηθοποιός ή κάποιος άλλος διάσημος βρίσκεται μπροστά τους για να δώσει μεγαλύτερη αίγλη στην στιγμή. Σήμερα δεν είχε σειρά κάποια βιτρίνα αλλά το εσωτερικό ενός υπέροχου κτιρίου, στολίδι από μόνο του. Η γκαλερί Λαφαγιέτ έβαλε τα χριστουγεννιάτικά τηςκαι περιμένει τους τουρίστες αλλά και κάτοικους του Παρισιού για τα εορταστικά τους ψώνια.

Η Κίνα στην Λατινική Αμερική-2

REUTERS/Nacho Doce

Σιγά σιγά

Είναι γνωστό ότι η Σεγράδα Φαμίλια είναι ένα τεράστιο  και εντυπωσιακό έργο που φέρει την σφραγίδα του μοναδικού Αντόνι Γκαουντί, και  που δεν λέει να τελειώσει. Από το 1882 μετρά η έναρξη της κατασκευής της και μόλις τις προηγούμενες ημέρες οι τέσσερις από τους οκτώ πύργους της επιτέλους φωτίστηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT