Γλιστρώντας στο νερό

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλές χώρες ψάχνουν τρόπους να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα με αλλαγές στις δημόσιες και μαζικές μετακινήσεις. Ετσιχώρες ανοιχτές προς την θάλασσα όπως η Σουηδία επενδύουν σοβαρά στην πιθανότητα ηλεκτροκίνησης στο αρχιπέλαγός της για την μετακίνηση των πολιτών (λύση που θα βοηθούσε και την Θεσσαλονίκη). Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε το εικονιζόμενο Candela’s P-12 ένα ηλεκτρικό υδροπτέρυγο που κινείται με 46 χιλιόμετρα καθώς σηκώνεται ένα μέτρο πάνω από την θάλασσα χωρίς να κάνει τον παραμικρό θόρυβο. Ισως βλέπουμε το άμεσο μέλλον.

Γλιστρώντας στο νερό-1

REUTERS/Sarah Meyssonnier

Πως κινούμαστε στις πόλεις;

Περιβαλλοντικές οι ανησυχίες και στο Παρίσι. Σε δημοψήφισμα θα λάβουν μέρος οι Παριζιάνοι στις 4 Φεβρουαρίου. «Λιγότερα ή περισσότερα SUV στο Παρίσι;» είναι το ερώτημα που θέτει η δήμαρχος τηςκαθώς τα τεράστια αυτοκίνητα και ρυπαίνουν περισσότερο και φυσικά καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο τόσο στην μετακίνησή τους όσο και στο παρκάρισμα. Σκοπός της Ινταλγκό είναι να αποκλείσει τα θηριώδη αμάξια από το κέντρο της πόλης (αν φυσικά συμφωνήσουν και οι Παριζιάνοι).

Γλιστρώντας στο νερό-2

AP Photo/Gregorio Borgia

Ακίνητοι

Εθνική και γενική η απεργία στην Ιταλία με τις στάσεις άδειες από κόσμο που ήξερε από πριν ότι δεν θα μπορέσει να μετακινηθεί ως αντίδραση για την κατάθεση του προυπολογισμού της Τζόρτζια Μελόνι. Στην φωτογραφία νεαρή περιμένει μάλλον μάταια σε σταθμό λεωφορείων έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Termini.

Γλιστρώντας στο νερό-3

REUTERS/David W Cerny

Επέτειος

Κεριά ανάβουν οι Τσέχοι και κρατούν την μνήμη ζωντανή στο κέντρο της Πράγας με αφορμή την 34η επέτειο της Βελούδινης Επανάστασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT