Παγκόσμια ημέρα τηλεόρασης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις το 1996 επισημοποιήθηκε, με την αιτιολογία την σημαντική επιρροή που άσκησε παγκοσμίως σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη με την φετινή γιορτή να έχει τίτλο «Προσβασιμότητα» για τον ρόλο της τηλεόρασης στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης αλλά και την αποδοχή του ξεχωριστού άλλου. Μια τέτοια ημέρα λοιπόν ο φακός επικεντρώθηκε όχι στα μεγάλα πολυκαταστήματα που ετοιμάζονται πυρετωδώς να πουλήσουν μεγαλύτερες και εξυπνότερες τηλεοράσεις, αλλά στην Πεσαβάρ του Πακιστάν όπου μην σας ξεγελά η χαλαρή στάση του πωλητή, εξακολουθούν να μοσχοπουλιούνται οι παλιές συσκευές και μάλιστα να υπάρχουν αρκετά καταστήματα που τις επισκευάζουν και τις μεταπωλούν.

Παγκόσμια ημέρα τηλεόρασης-1

AP Photo/Ted Shaffrey

Νέος Ναός

Μένουν ακόμη κάποιες δουλειές στην διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου. Ομως κατά τα άλλα ο Swaminarayan Akshardham λάμπει από μακριά με τα περίτεχνα φωτισμένα αγάλματά του και είναι ο μεγαλύτερος νέος ναός που έχει φτιαχτεί εκτός Ινδίας στον κόσμο. Που βρίσκεται; στο Νιού Τζέρσεϊ.

Παγκόσμια ημέρα τηλεόρασης-2

EPA/Sebastiao Moreira

Ισότητα

Ημέρα αφύπνισης στο Σάο Πάολο. Δεκάδες ακτιβιστές αλλά και πιστοί από Αφροβραζιλιάνικες θρησκείες διαδήλωσαν μπροστά από το Μουσείο Καλών Τεχνών της πόλης με ήχους σάμπα ζητώντας θρησκευτική και φυλετική ισότητα.

Παγκόσμια ημέρα τηλεόρασης-3

EPA/ERIK S. LESSER

Για τα πάντα

Οι φωτογράφοι έφτασαν τον ζωολογικό κήπο της Ατλάντα για τα πάντα, καθώς μετά την αποχώρηση ενός ζευγαριού από τα γιγάντια αρκουδάκια από τον κήπο Smithsonian, τα μόνα πάντα που έχουν μείνει στις ΗΠΑ είναι τα δύο ζευγάρια που βρίσκονται στην εκεί. Ομως ο φακός ζήλεψε το τάισμα μιας καμηλοπάρδαλης από ένα νεαρό επισκέπτη του κήπου που θέλησε να την φιλοδωρήσει τρυφερό φύλλο μαρουλιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT