Αυτά γίνονται μόνο στην Ιαπωνία

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχουν τις καλές τους συνήθειες οι Ιάπωνες. Λατρεύουν τη φύση και αποθεώνουν κάθε εποχή και ό,τι τη χαρακτηρίζει (τα χρυσά φύλλα του φθινοπώρου στα πάρκα που φωταγωγούνται γι′ αυτόν τον λόγο και μόνο, ή τις βόλτες για να απολαύσουν τις ανθισμένες κερασιές που την ομορφιά τους έχουν κάνει ταξιδιωτικό προορισμό) και φυσικά την καθαριότητα. Είναι χαρακτηριστική η συνήθειά τους που αποτυπώνεται στα γήπεδα όλου του κόσμου όπου θα τύχει να παραβρεθούν. Στο τέλος κάθε αγώνα θα μείνουν δύο τρεις να μαζέψουν τα σκουπίδια όλων. Επίσης, τα παιδιά στο σχολείο φροντίζουν να καθαρίζουν και να σφουγγαρίζουν την τάξη τους σε καθημερινή βάση. Σε αυτό το πλαίσιο το Παγκόσμιο Κύπελλο Spogomi, στο οποίο ομάδες από όλον τον κόσμο θα πρέπει να καθαρίσουν μια συγκεκριμένη περιοχή της πόλης σε προκαθορισμένο χρόνο, θα μπορούσε να είναι δημοφιλές σπορ μόνο στην Ιαπωνία. Στην φωτογραφία η ομάδα των ΗΠΑ στη διάρκεια του αγώνα στο Τόκιο.

Αυτά γίνονται μόνο στην Ιαπωνία-1

Στην Ισπανία

Τα κατάφεραν και πάλι. Στη νέα κυβέρνηση του Σάντσες που αριθμεί 22 υπουργούς, οι δώδεκα είναι γυναίκες. Ο Σάντσες το 2021 είχε κάνει υπουργούς 14 γυναίκες και μόλις 8 άνδρες. Το αυτό έκανε και με τη σύνθεση της νέας του κυβέρνησης, ανεβάζοντας τη γυναικεία συμμετοχή σε υπουργικές θέσεις στην τρίτη μεγαλύτερη παγκοσμίως για το 2023.

Αυτά γίνονται μόνο στην Ιαπωνία-2

(AP Photo)

Πλημμύρες στην Αφρική

Δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες εκτοπισμένους άφησαν πίσω τους οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη βόρεια Κένυα, καταστρέφοντας και υποδομές όπως τον εικονιζόμενο αυτοκινητόδρομο Mwingi -Garissa.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT