Εσείς, θα τους τρώγατε;

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι μια από τις 200 περίπου καταγεγραμμένες φάρμες παραγωγής σκυλίσιου κρέατος στην Νότιο Κορέα, με τον αριθμό να ανεβαίνει κατακόρυφα για τις παράνομες. Η συγκεκριμένη βρίσκεται στην Hwaseong όπου τα σιδερένια κλουβιά φιλοξενούν τέσσερις με πέντε σκύλους μαζί για να σφαγιαστούν για το κρέας τους, ενώ άλλα, μητέρες με τα κουτάβια τους που θα έχουν την ίδια κατάληξη. 

Εσείς, θα τους τρώγατε;-1

REUTERS/Kim Hong-Ji

Εσείς, θα τους τρώγατε;

Παρά την συνεχή διεθνή κατακραυγή και τις νομικές κινήσεις που γίνονται στην χώρα (όπως να κλείνει η βασική αγορά πώλησης κρέατος σκύλων) εξακολουθούν να εκτρέφονται και να σφάζονται για τροφή. Στην φωτογραφία ο ιδιοκτήτης της φάρμας Lee Kyeong-sig ταΐζει τους σκύλους του κομμάτια ωμού κοτόπουλου.

Εσείς, θα τους τρώγατε;-2

REUTERS/Kim Hong-Ji

Εσείς, θα τους τρώγατε;

Η πλειοψηφία των Νοτιοκορεατών δεν έχει φάει κρέας σκύλου ποτέ, ούτε και έχει σκοπό να το δοκιμάσει λένε οι στατιστικές καθώς το κύμα ζωοφιλίας αλλά και η απόκτηση ενός κατοικιδίου έχει επηρεάσει την στάση πολλών και παρά το γεγονός ότι η κατανάλωση τους δεν καταγράφεται στην παραδοσιακή μαγειρική της χώρας αλλά αποτελεί έθιμο των τελευταίων δεκαετιών.

Εσείς, θα τους τρώγατε;-3

REUTERS/Kim Hong-Ji

Εσείς, θα τους τρώγατε;

Και όμως είναι τουλάχιστον 100 τα εστιατόρια που ειδικεύονται σε αυτό, παράγουν ένα πλούσιο ζωμό με κομμάτια κρέατος που λέγετε Bosintang, όπως αυτό που καταναλώνει ο εικονιζόμενος Yang Man-suk.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT