Σουβενίρ από την Κολομβία

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εικόνα του πουλάει. Ισως για πολλούς ανεξήγητα, αλλά ο Πάμπλο Εσκομπάρ ο διαβόητος ναρκέμπορος που κατάφερε να αποκτήσει ασύλληπτο πλούτο, να επέμβει στην πολιτική ζωή της χώρας και τελικά να πέσει νεκρός στο Μεντεγίν το 1993, αποτελεί πηγή έμπνευσης και κέρδους για όσους παράγουν αναμνηστικά, εξαργυρώνοντας μια εποχή βίας και τρόμου. Στην φωτογραφία μπλουζάκια με τυπωμένη την διάσημη φωτογραφία σύλληψης του Εσκομπάρ με το τεράστιο κοροϊδευτικό χαμόγελο.

Σουβενίρ από την Κολομβία-1

EPA/MAXIM SHIPENKOV

Ρωσικά επιτεύγματα

Κόσμος μαζεμένος πίσω από τον πάγκο του καταστήματος PTR που κατασκευάζει ρούχα υψηλής τεχνολογίας στην διάρκεια της Διεθνούς Εκθεσης στην Μόσχα που έχει σκοπό να παρουσιάσει επιτεύγματα στην τεχνολογία, την επιστήμη, τον τουρισμό και τον πολιτισμό.Τι κρύβεται πίσω από τα αρχικά της εταιρίας;Putin Team Russia (PTR) που αποκαλύπτει και την σημασία που δείχνει το κοινό.

Σουβενίρ από την Κολομβία-2

EPA/FRANCK ROBICHON

Ρομπότ στην Ιαπωνία

Με τον πληθυσμό της να γερνάει ταχύτατα και τους ηλικιωμένους της να χρειάζονται βοήθεια, οι Ιάπωνες έχουν στραφεί από καιρό στην βοήθεια των ρομπότ στην φροντίδα τους. Εκτός από εξωσκελετούς που έχουν κατασκευάσει για να βοηθήσουν φροντιστές να τους σηκώνουν αλλά και μικρότερα ρομπότ που έχουν σκοπό να δώσουν μια πνοή τρυφερότητας και ζεστασιάς, έχουν επεκταθεί και αλλού. Να λοιπόν και μασάζ (θα το τολμούσατε;) από ρομπότ που παρουσιάστηκε από το AUBO στην Διεθνή Εκθεση Ρομπότ που έγινε στο Τόκιο με την συμμετοχή 650 εταιριών.

Σουβενίρ από την Κολομβία-3

John Nguyen/Handout via REUTERS

Δεύτερη ευκαιρία και πάλι

Ζήσαμε την εποχή που οι συσκευές που αγοράζαμε, είχαν έναν συγκεκριμένο χρόνο ζωής, ανεξάρτητα το κόστος και την χρήση τους. Η νέα τάση που ξεκίνησε στις ΗΠΑ τα προηγούμενα χρόνια θέλει για λόγους οικολογίας και οικονομίας, να επισκευάζουμε ότι χαλάει αλλά και να δίνουμε την δυνατότητα σε πράγματα που δεν θέλουμε να συνεχίσουν τον κύκλο τους στην αγορά και σε ανθρώπους που το χρειάζονται. Να λοιπόν ένα Κατάστημα Δεύτερης Ευκαιρίας στο κέντρο του Λονδίνου και μάλιστα από την Amazon. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT