Φτιάχνοντας πετρώματα από διοξείδιο άνθρακα

Φτιάχνοντας πετρώματα από διοξείδιο άνθρακα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την Ισλανδία η φωτογραφία αλλά και η startup της φωτογραφίας. Η Cardfix είναι παγκοσμίως η πρώτη εταιρία που μπορεί και αποθηκεύει διοξείδιο του άνθρακα για πάντα. Στο Orfus την νοτιοδυτική ακτή της Ισλανδίας οι σωλήνες παίρνουν το CO2 από το κοντινό εργοστάσιο ενέργειας, το αναμειγνύουν με νερό από την περιοχή και το εκχύουν στους βράχους βασάλτη.

Φτιάχνοντας πετρώματα από διοξείδιο άνθρακα-1

REUTERS/Kim Hong-Ji

Επεισόδια για το κρέας σκύλων

Εν αναμονή του νομοσχεδίου που θέλει να φέρει η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας για την απαγόρευση της κατανάλωσης σκυλίσιου κρέατος, οι εκτροφείς του συγκεντρώθηκαν έξω από την προεδρικό μέγαρο στην Σεούλ. Κάποιοι είχαν φέρει και τα αγροτικά τους μαζί με κλουβιά φορτωμένα με σκύλους, διεκδικώντας την επιβίωση της «εργασίας» τους με την διαμαρτυρία να καταλήγει σε επεισόδια.

Φτιάχνοντας πετρώματα από διοξείδιο άνθρακα-2

REUTERS/Jana Rodenbusch

Χριστουγεννιάτικα ρεκόρ

Αν και ο κύριος Τόμας δεν φαίνεται και πολύ χαρούμενος, είναι σίγουρο ότι συμμετείχε στο εγχείρημα. Το ζευγάρι των Τζέρομιν έσπασε μόλις το δικό τους ρεκόρ. Εχουν στολίσει 555 χριστουγεννιάτικα δένδρα, τα περισσότερα που έχουν καταγραφεί μέσα σε ένα σπίτι. Ολα αυτά κάπου δυτικά του Αννόβερου.

Φτιάχνοντας πετρώματα από διοξείδιο άνθρακα-3

REUTERS/Maximilian Schwarz

Ασφάλεια για τα Χριστούγεννα

Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκονται οι χριστουγεννιάτικες αγορές στην Γερμανία για τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων. Τα τσιμεντένια εμπόδια στις πεζοδρομημένες αγορές έχουν αντικατασταθεί με κανονικά φράγματα όπως αυτό στο Hauptwache στην Φρανκφούρτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT