Η Μάχη των τριών Αυτοκρατόρων

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μην θεωρήσετε ότι η πρόσφατη ταινία του Ρίτλεϊ Σκοτ επηρέασε τους κυρίους της φωτογραφίας. Μάλλον (αν την είδαν) θα θύμωναν με κάποιες ιστορικές ανακρίβειες και καθόλου δεν θα τους ένοιαξαν οι εντυπωσιακές σκηνές από τις μάχες και ας είναι ντυμένοι με τα ρούχα της εποχής. Οι κύριοι της φωτογραφίας, φανατικοί της ιστορίας, βαδίζουν μέσα στο χιόνι όπου θα αναπαραστήσουν μια από τις σημαντικότερες μάχες που έδωσε ο Ναπολέων, την πιο λαμπρή του νίκη, την Μάχη του Αουστερλιτς (2 Δεκεμβρίου 1805), όλα αυτά στην παγωμένη και χιονισμένη Τσεχία.

Η Μάχη των τριών Αυτοκρατόρων-1

EPA/STEPHANI SPINDEL

Συνταξιοδότηση των Kiss

Μετά τις δύο μεγάλες συναυλίες, χθές και σήμερα στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης το διάσημο ροκ συγκρότημα με το βαρύ μακιγιάζ, τα θεατρικά ρούχα και τα τεράστια παπούτσια, κρεμάει τις κιθάρες του. Μετά από εκατό εκατομμύρια πωλήσεις, είκοσι δίσκους και μια γεμάτη καριέρα από το 1973 ήρθε η ώρα της συνταξιοδότησης για τους επιδραστικούς μουσικούς. EPA

Η Μάχη των τριών Αυτοκρατόρων-2

EPA/MOHAMED HOSSAM

Οχι ακόμη εγκαίνια

Ολο ανοίγει και ανοίγει αλλά τελικά θα δοθεί στο κοινό ένα μόνο μέρος του. Λογικό θα πείτε καθώς πρόκειται για έργο φαραωνικό. Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο ανακοίνωσε το άνοιγμα της κεντρικής σκάλας του μουσείου που περιλαμβάνει 70 αρχαιότητες με βασιλιάδες της Αιγύπτου καθώς και τέσσερα τμήματα που αφορούν την σχέση μεταξύ βασιλιάδων και θεών καθώς και βασιλικά φέρετρα. Οσο για τα επίσημα εγκαίνια του μουσείου, που θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου με ανεπανάληπτα εκθέματα, μένει ακόμη να ανακοινωθούν.

Η Μάχη των τριών Αυτοκρατόρων-3

EPA/FILIP SINGER

Ω έλατο!

Το Χριστουγεννιάτικο δένδρο βαλμένο μέσα σε ένα εικονικό καθιστικό είναι μια δράση του Πυροσβεστικού Σώματος του Βερολίνου. Αντίστοιχες κάνουν την γιορτινή περίοδο και στις ΗΠΑ, θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τους κινδύνους φωτιάς από τα μαγευτικά χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Προσοχή λοιπόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT