Το μυστικό ενός κουνουπιού 130 εκατομμυρίων ετών

Το μυστικό ενός κουνουπιού 130 εκατομμυρίων ετών

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαλάρια, ιός του Δυτικού Νείλου και ένα άλλο σωρό αρρώστιες, κάποιες από αυτές θανατηφόρες μεταφέρουν τα κουνούπια εδώ και εκατομμύρια αιώνες. Για όλα αυτά φταίνε τα θηλυκά και η ειδική ανατομία του στόματός τους. Ηταν έτσι πάντα; Οχι θα σας πουν οι επιστήμονες καθώς σε απολιθώματα σε κεχριμπάρι από το Λίβανο που μετρούν 130 εκατομμύρια χρόνια πριν, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, τα αρσενικά κουνούπια που απεικονίζονται έχουν τον ίδιο μηχανισμό τσιμπήματος με τα σημερινά θηλυκά.

Το μυστικό ενός κουνουπιού 130 εκατομμυρίων ετών-1

Centre for Deep Sea Research/Handout via REUTERS

Ενα μπουκέτο από τα βάθη των ωκεανών

Σε βάθος 500 μέτρων είναι τραβηγμένη η φωτογραφία από το πανεπιστήμιο του Μπέργκεν καθώς η κυβέρνηση μειοψηφίας της Νορβηγίας και δύο κόμματα της αντιπολίτευσης συμφώνησαν να επιτρέψουν την εξερεύνηση ορυκτών στον βυθό της θάλασσας στην περιοχή της Αρκτικής με ότι συνεπάγεται αυτό.

Το μυστικό ενός κουνουπιού 130 εκατομμυρίων ετών-2

EPA/SAMIULLAH POPAL 

Χρωματιστό Αφγανιστάν

Κάτι πρέπει να φταίει. Ισως που τα πάντα είναι γκρίζα και οι γυναίκες καλυμμένες και κρυμμένες. Μετά τους δημοτικούς υπαλλήλους με τις τυρκουάζ στολές, σειρά έχουν τα ταξί της χώρας. Ολα, με ειδική διαταγή βάφτηκαν στο χτυπητό χρώμα σε μια προσπάθεια, σύμφωνα με την κυβέρνηση να καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα στις μεταφορές. Σύμφωνα με το υπουργείο μεταφορών της χώρας, υπάρχουν 67.000 καταγεγραμμένα ταξί και σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς ο κάθε οδηγός θα καταγράφεται με τα βιομετρικά χαρακτηριστικά του και  θα είναι υποχρεωμένος να έχει GPS.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT