Εμπρός για το πράσινο Παρίσι

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γερανούς μεταφέρονται τα μεγάλα δένδρα στην Place de Catalogne εκεί που συνεργεία σκάβουν λάκους και μεταφέρουν γόνιμο χώμα. Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό έφυγε πολύ μπροστά από τα «πάρκα τσέπης» και σχεδιάζει «δάση τσέπης» καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό της θέλει να πρασινίσει το 50% του Παρισού. Κανένας ελεύθερος χώρος δεν «γλιτώνει» από τους σχεδιασμούς της, από χώρους στάθμευσης μέχρι πλατείες. Και δεν είναι μόνο τα ψηλά δένδρα που θα περιορίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες της πόλης, είναι και το χώμα που θα αντικαταστήσει το τσιμέντο και θα απορροφά το νερό της βροχής.

Εμπρός για το πράσινο Παρίσι-1

EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Ανθη για τους βουλευτές

Εκατόν πενήντα μπουκέτα τοποθέτησαν οι υπάλληλοι για την ορκωμοσία των βουλευτών στην Ολλανδική βουλή μετά την εκλογική διαδικασία του Νοεμβρίου που ανέδειξε νικητή τον Χέρτ Βίλντερς με 24%.

Εμπρός για το πράσινο Παρίσι-2

Ritzau Scanpix/ Claus Fisker/ via REUTERS

Εργοστάσιο προνυμφών

Εκανε μόλις τα εγκαίνιά του και παρουσιάστηκε στο κοινό ως το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής εντόμων της Βόρειας Ευρώπης. Το Enorm Biofactory στην Δανία θα παράγει τουλάχιστον 100 τόνους προνύμφες την ημέρα με τον σκοπό να παράγει φιλικές προς το κλίμα ζωοτροφές.

Εμπρός για το πράσινο Παρίσι-3

REUTERS/Roman Kutukov

Ο καταψύκτης της Σιβηρίας

Κατεψυγμένα ψάρια πουλά ο Yegor Dyachkovsky χωρίς κόστη ενέργειας. Η θερμοκρασία στην Γιακουτία της Σιβηρίας έδειξε μείον 50 βαθμούς Κελσίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT