Ανήμερα του Αγίου Αμβροσίου

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόκκινο χαλί δεν υπήρχε στρωμένο. Αυτό φυσικά δεν εμπόδισε τους διάσημους που κατέφτασαν για την πρεμιέρα να μην κάνουν τις γνωστές λαμπερές και ανατρεπτικές τους εμφανίσεις. Σκηνοθέτες, μοντέλα, βαθύπλουτοι αλλά και πολιτικοί, ήταν παρόντες σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της Ευρώπης, στην έναρξη της Σκάλας του Μιλάνου με «Ντον Κάρλο», και όπως πάντα ανήμερα του Αγίου Αμβροσίουπου πέθανε στα χώματα της πόλης.

Ανήμερα του Αγίου Αμβροσίου-1

EPA/NARONG SANGNAK

Πρωτοχρονιά για μνημείο

Χορευτές κουβαλούν ένα άγαλμα του Βούδα για τις γιορτές Songkran. Η 18η διακρατική επιτροπή της Unesco που έγινε στην Μποτσουάνα κατέγραψε το φεστιβάλ Songkran, την παραδοσιακή Ταιλανδέζικη γιορτή της πρωτοχρονιάς, στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας.

Ανήμερα του Αγίου Αμβροσίου-2

AP Photo/Erin Hooley

Εγκαταλελειμένο μωρό

Είναι μόλις οκτώ εβδομάδων και βρέθηκε μόνο του και πεινασμένο στην περιοχή Seldovia της Αλάσκα. Οι υπέυθυνοι του Alaska seaLife Center το πρωτοφρόντισαν και επικοινώνησαν με το ενυδρείο του Σικάγο για να το φιλοξενήσει. Η μικρή θαλάσσια ενυδρίδα θα μείνει σε καραντίνα για μερικές εβδομάδες όχι μόνο για να μάθει να φροντίζει μόνη της τον εαυτό της αλλά και για να μην θέσει σε κίνδυνο και τον υπόλοιπο πληθυσμό του πάρκου που αριθμεί σε άλλες πέντε του είδους της.

Ανήμερα του Αγίου Αμβροσίου-3

REUTERS/Piroschka van de Wouw

Καβγάς για τα σκουπίδια της Ρώμης

Σκουπίδια από την Ρώμη εισάγει η Amsterdam Waste and Energy Company (AEB). Σκοπός της όχι μόνο να βοηθήσει στην διαχείρηση των απορριμμάτων της αιώνιας πόλης αλλά να παράγει ενέργεια από την καύση τους. Και ενώ φαίνεται ότι είναι μια επικερδής συμφωνία και για τους δύο, το υπουργείο διαχείρισης απορριμμάτων της Ολλανδίας εξέφρασε την δυσαρέσκειά του καθώς δεν συμμετείχε καθόλου στην συμφωνία ενώ αμφιβολίες εκφράστηκαν και για τις εκπομπές των αερίων από την καύση καθώς υπάρχει ποσότητα πλαστικών στα σκουπίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT