Τιμώντας την Αγία Λουκία

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ίσως η πιο αγαπητή και διαδεδομένη θρησκευτική γιορτή στην Σουηδία με τα κορίτσια να ντύνονται στα λευκά και να κρατούν κεριά. Η φωτογραφία όμως είναι από την Ρωσία και την Λουθηρανική εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης που χρίστηκε τον 19 αιώνα από μετανάστες από την Σουηδία, ενώ την Σοβιετική περίοδο είχε μετατραπεί σε χώρο άθλησης.

Τιμώντας την Αγία Λουκία-1

AP Photo/Marco Ugarte

Εξειδίκευση

Δεν είναι μια απλή δουλειά. Οχι μόνο γιατί είναι επικίνδυνη και λίγοι είναι αυτοί που δεν φοβούνται να την κάνουν, αλλά γιατί χρειάζεται συγκεκριμένη εκπαίδευση. Στην φωτογραφία καθαριστές τζαμιών στο Μέξικο Σίτι.

Τιμώντας την Αγία Λουκία-2

REUTERS/Luis Cortes

Προσκύνημα

Είναι η προστάτιδα της πόλης και θαυματουργή για όλη την Λατινική Αμερική. Η Παναγία της Γουαδελούπης λατρεύεται στο Μέξικο Σίτι με τους κλόουν (επάγγελμα διαδεδομένο στην περιοχή) να κάνουν το δικό τους προσκύνημα στην χάρη της.

Τιμώντας την Αγία Λουκία-3

Richard Ducker/HUTC/Handout via REUTERS

Τρέχοντας χωρίς την αρκούδα

Οχι δεν τους κυνηγά κανείς. Μόνοι τους και για την χάρη του αθλήματος συμμετέχουν στον παγωμένο μαραθώνιο Antarctic Ice Marathon για 42.195 μέτρα και άλλες τόσες παγωμένες ανάσες.

Τιμώντας την Αγία Λουκία-4

EPA/BRIAN CASSEY

Φροντίδα για όσους επλήγησαν

Ο κυκλώνας Jasper χτύπησε το Queensland της Αυστραλίας με ισχυρούς ανέμους και βροχές. Θύματα δεν αναφέρθηκαν παρότι χρειάστηκαν διασώσεις καθώς πολλοί έσπευσαν να βοηθήσουν όσους είχαν ανάγκη βοήθειας όπως ο μουσκεμένος παπαγάλος κακατού που τον ταϊζει μάνγκο ο εννιάχρονος Jaxon Andrews.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT