Μακριά από τα καρτέλ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ουρές των μεταναστών είναι καθημερινό φαινόμενο στον φράχτη που χωρίζει τις ΗΠΑ από το Μεξικό. Μια σημαντική παράμετρο της μετανάστευσης έρχεται να αναδειχθεί από το REUTERS και έχει να κάνει από την άνοδο των καρτέλ ναρκωτικών στην χώρα αναγκάζοντας ολόκληρες οικογένειες να «δραπετεύουν» από τις κοινότητές τους αναζητώντας ένα ασφαλές πλαίσιο να ζήσουν. Στην φωτογραφία ένα από τα άδεια σπίτια του El Limoncillo στην επαρχία του Michoacan που οι κάτοικοί του έφυγαν αφήνοντας πίσω το άγαλμα της Παναγίας της Γουαδελούπης με μια τρύπα σφαίρας στον τοίχο πίσω της.

Μακριά από τα καρτέλ-1

REUTERS/Cristobal Saavedra Escobar

Ούφο στον ουρανό

Δεν είναι εξωγήινοι. Τον ουρανό με το κόκκινο της λάβας του φώτισε το ηφαίστειο Villarrica κοντά στην πόλη Pucon της Χιλής.

Μακριά από τα καρτέλ-2

AP Photo/Rodrigo Abd

Λίγα χρήματα ακόμη

Ηταν το φαινόμενο στους δρόμους του Μπούενος Αϊρες στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση που έπληξε την χώρα με χιλιάδες να μεταναστεύουν ενώ άλλοι περίμεναν υπομονετικά στις ουρές των τραπεζών. Τότε έκαναν την εμφάνισή τους οι Cartoneros που έβγαιναν στους δρόμους με μεγάλα φορτηγά ή μικρές χειράμαξες όπως αυτές της φωτογραφίας όταν η πόλη ησύχαζε και τα μαγαζιά έκλειναν. Οι τεράστιες λεωφόροι της πρωτεύουσας γέμιζαν με οικογένειες ολόκληρες ή ομάδες που μάζευαν τα χαρτόνια από τα σκουπίδια των μαγαζιών για να τα ξαναπουλήσουν για ένα μεροκάματο. Αυτό κάνουν και οι κύριοι της φωτογραφίας που εν αναμονή των αλλαγών που θα φέρει η νέα κυβέρνηση και με τον πληθωρισμό να έχει εκτοξευτεί, βρέχουν τα χαρτόνια τους για να κερδίσουν μερικά κέρματα περισσότερα στο ζύγισμα.

Μακριά από τα καρτέλ-3

REUTERS/Ahmed Saad

Αλμα πίστης

Είναι μέρος της εκπαίδευσής τους. Οι στρατιώτες του Ιρακινού στρατού συγκεντρώθηκαν στην γέφυρα και με τους συγγενείς να κοιτούν πήδηξαν όλοι από την γέφυρα στην Βαγδάτη.

Μακριά από τα καρτέλ-4

EPA/Peter Komka

Φαντασμαγορικοί ρύποι

Λίγο η μόλυνση, λίγο η υγρασία και η περιοχή στα βουνά Matra της Ουγγαρίας μοιάζει με ονειρικό τοπίο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT