Διόρθωση της ιστορίας από εκεί που ξεκίνησε

Διόρθωση της ιστορίας από εκεί που ξεκίνησε

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταματά και ξεκινά ανάλογα με τις εντολές δικαστών η αποκαθήλωση του αγάλματος στο Νεκροταφείο του Αρλινκτον και συγκεκριμένα στον τομέα των νεκρών της Συνομοσπονδίας. Το γλυπτό, έργο πρώην στρατιώτη της Συνομοσπονδίας και γλύπτη, του Μόουζες Τζέικομπ Εζέκιελ ήταν μια από τις πρώτες αναθέσεις των Θυγατέρων της Συνομοσπονδίας μιας ομάδας που κατάφερε να περάσει την ήττα του νότου στην συλλογική κουλτούρα ως τον «ευγενή σκοπό του πολέμου». Το άγαλμα ανατέθηκε το 1906 για να γίνουν τα αποκαλυπτήριά του από τον πρόεδρο Γούντρου Ουίλσον στις 4 Ιουνίου 1914. Η μοίρα του δεν έχει ακόμη αποφασιστεί όπως πολλών αγαλμάτων που είχαν στηθεί για τους ήρωες του Νότου και αποκαθηλώνονται το ένα μετά το άλλο.

Διόρθωση της ιστορίας από εκεί που ξεκίνησε-1

EPA/Mohammed Badra

Φιλαρμονία

Από παλιά βιβλία μουσικής, παρτιτούρες αλλά και παλιά μουσικά όργανα θα δημιουργηθεί το έργο «Symfolia» και θα απεικονίζει τους ολυμπιακούς κύκλους από την Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα Rachel Marks και θα εκτεθεί στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας στο Παρίσι και παράλληλα με τους αγώνες.

Διόρθωση της ιστορίας από εκεί που ξεκίνησε-2

REUTERS/Anderson Coelho

Χήνες σε επιφυλακή

Στην Καλιφόρνια όταν θέλουν να καθαρίσουν εκτάσεις από χαμηλή βλάστηση για τον κίνδυνο μελλοντικής φωτιάς, χρησιμοποιούν κοπάδια από κατσίκες ή πρόβατα για να έχουν άψογο και οικολογικό αποτέλεσμα. Στην Βραζιλία το πήγαν λίγο πιο μακριά και χρησιμοποιούν ένα κοπάδι με χήνες στην περίμετρο της φυλακής κοντά στην πόλη Florianopolis της Βραζιλίας για να σημάνουν συναγερμό σε περίπτωση απόπειρας απόδρασης, με ανέξοδο τρόπο και 24ωρη παρακολούθηση.

Διόρθωση της ιστορίας από εκεί που ξεκίνησε-3

REUTERS/Sebastian Castaneda

Οι Αγιοβασιλίνες της τροχαίας

Μπροστά ήταν ο Αγιος Βασίλης με γενειάδα και στολή και πίσω του τα κορίτσια της τροχαίας με κόκκινες εφαρμοστές στολές και τις μοτοσικλέτες τους στολισμένες σαν δένδρα, όλα αυτά στην Λίμα του Περού και με αφορμή τους τοπικούς εορτασμούς για τα Χριστούγεννα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT